> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Стилиян Петров: На Конгреса очакваме удари под кръста


0
0
229

Стилян Петров, който в момента е част от екипа на Димитър Бербатов в битката за президент на БФС, по-малко от месец преди Конгреса на БФС, на който Бербатов ще се изправи в ожесточена битка срещу настоящия ръководител на централата Борислав Михайлов.
Бившият капитан на България разкри, че от техния лагер трябва да бъдат концентрирани върху провеждането на този Конгрес и да очакват удари под кръста от техните опоненти.

“Начинът на мислене на клубовете е различен вече. Ние правим вече втора обиколка из страната. Първият път Димитър Бербатов беше сам, този път и аз се включих. Тогава имаше много време и той искаше да се види и да говори с хората, докато сега времето е много по-малко. Разделени сме на два екипа, които говорят едни и същи неща и апелират за решаването на едни и същи проблеми. Ние сме готови за промените. Въпросът е, че трябва да сме концентрирани върху провеждането на този конгрес и да очакваме удари под кръста. Това обаче не е начинът за българския футбол да прогресира. Трябва да има идея и диалог, а това не се случва. Ние трябва да се предпазваме от съвсем различни неща, което е пагубно. Ние обаче сме се наели да се борим за тази промяна”, сподели пред БНТ Петров.

Рекордьорът по мачове за националния отбор на България коментира още, че екипът на Бербатов дава отново шанс на клубовете у нас да се борят за промяна.
“Това е борба срещу една система. При нас всичко е прозрачно. Чухте притесненията и болките на клубовете, но ние не трябва да навлизаме в тази тема. Трябва да помагаме на тези клубове, това е много важно. Болката на клубовете е толкова голяма, че те вече са се отказали да се борят. Ние отново им даваме този шанс и ентусиазъм”, заяви бившият капитан на “лъвовете”.

Стилян Петров разкри и малко повече подробности около предложението за така наречената такса “Лукс”, съгласно която българските отбори ще трябва да плащат, ако искат да използват по-голям брой чужденци в състава им.
“Таксата “Лукс” ще бъде различна при всеки един чужденец или чужденец извън Европейския съюз. До трима чужденци ще бъдат позволени без такса “Лукс”, а оттам нататък за четвъртия ще има една сума, за петия по-голяма и така до единадесетия. Това е нормално. Ако е един клуб има големи амбиции, това няма да бъде проблем за него, защото той ще получава достатъчно добро финансиране от европейските турнири. Тези пари ще отиват за български футбол, което е добре. По този начин отборите, които използват много чужденци ще финансират българския футбол, а тези пари ще могат да отиват за отборите от по-ниските нива и ДЮШ. Да не забравяме, че ако ние не развиваме тези таланти и не се грижим за тях, много трудно ще имаме успехи на национално ниво”, сподели юношата на ЦСКА.

Бившият играч на Селтик и Астън Вила говори и затова какви са задълженията на БФС и не пропусна да разкритикува индиректно Борислав Михайлов за думите му, че си поставя отлична оценка.
“Винаги съм казвал, че националният отбор е огледало на работата на БФС. Задълженията на БФС са да развива ДЮШ и аматьорския футбол. Това означава, че те не са си свършили работата. И когато някой излезе и каже, че си пише “6” за тази си работа, ти трябва да му пишеш “2” и да му скъсаш тетрадката”, каза Петров.

Стилян Петров разкри още и дали от техния екип ще потърсят помощ от държавата, ако спечелят Конгреса на 18 март.
“Ще разговаряме и с държавата, защото тя е един много важен партньор. Така работят всички по света. Отбелязваме, че и предишното, и настоящото правителство отказват да работят с това ръководство на БФС. Това е притеснително за българския футбол”, заяви още Петров.

Накрая бившият футболист сподели и с каква дума би описал спора между Димитър Бербатов и Борислав Михайлов.
Ожесточен. Димитър Бербатов е непримирим и иска да се бори за правдата. Господин Михайлов просто не иска да даде този пост, което е разбираемо. Скоро ще дойде развръзката. Всички в екипа сме такива характери, че не се предаваме лесно. Знаехме с какво се захващаме от самото начало и колко ще бъде трудно. Ние обаче приемаме всичко това с усмивка, защото знаем, че тези промени ще позволят на българския футбол отново да произвежда продукт, към който световният футбол ще има респект”, обобщи Стенли.

Снимка: Туитър

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx