> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Санкционират полицаи заради побоя на мача Пирин – Левски


0
1
297

Разпоредена е проверка на действията на полицейски служители във връзка с инцидента на стадион “Христо Ботев” в Благоевград вчера по време на срещата между Пирин (Благоевград) и Левски (София), съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград. 

От полицията съобщават, че във връзка със свидетелски показания за това, че на футболната среща в Благоевград млад мъж е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които силно се изплашили, а седалка на стадиона се е възпламенила, от полицейски служители е пристъпено към извеждане на 19-годишен мъж, който не се е подчинил на полицейско разпореждане и е оказал съпротива. 

От ръководството на ОДМВР – Благоевград е разпоредена незабавна и пълна проверка на действията на полицейските служители, извършили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните правомощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност, посочват от ОДМВР – Благоевград. 

По време на второто полувреме на футболната среща между Пирин и Левски в неделя пострада младеж, награден минути по-рано от изпълнителния директор на Пирин (Благоевград) Таско Тасков и кмета на Благоевград Илко Стоянов за участието му като доброволец в евакуирането на около 30 жени и деца от Украйна с автобуса на благоевградския футболен клуб. Пресаташето на благоевградчани Йордан Грозданов потвърди за БТА за инцидента и съобщи, че тийнейджърът е транспортиран за столичната болница „Пирогов“. 

Часове след двубоя кметът на Благоевград коментира инцидента във фейсбук, като го определи като „събитие, което помрачи настроението на всички“. В коментара си Стоянов посочва, че на полувремето на мача лично е наградил Владимир Будников за доброволното му участие в инициативата „Автобуса на надеждата“, а около 30 минути по-късно младежът е закаран от линейка в почти неконтактно състояние към болницата. “Компетентните органи трябва незабавно да се самосезират и да установят какво точно се случи и кой каква вина има за този инцидент.“, написа във фейсбук Стоянов. 

Инцидентът коментираха във фейсбук и от футболния клуб Пирин (Благоевград). „Владимир бе третиран по изключително агресивен начин, което доведе до навлизането на линейка по време на двубоя и приемането му след това в спешно отделение на УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов”.“, написаха от клуба. От Пирин обръщат внимание и на изстреляна сигнална ракета към публиката на Пирин, в резултат на което млада жена е с изгаряне.

Снимка: Фейсбук

0
1

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx