> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Исторически мач за България! Лъвчетата на Стойков разбиха прокобата, изпуснаха да накажат лошо Холандия


Исторически мач за България! Лъвчетата на Стойков разбиха прокобата, изпуснаха да накажат лошо Холандия

0
0
260

Юношите на България до 19 години записаха исторически мач за националните ни гарнитури. Лъвчетата на Ангел Стойков взеха първа точка и отбелязаха първи гол в историята на класиранията ни за Европейско първенство в тази възрастова група. Българчетата направиха 1:1 с Холандия и изпуснаха няколко много добри шанса да запишат и победа, особено в средата на второто полувреме, когато за известен период напълно доминираха на терена.

Първият шанс в мача се откри пред Лалетата в 15-та минута, но Даниел Наумов спаси удара на  Джавайро Диросун. Нашите оставиха съперника да води играта и заложиха на битка, която остави играта да се води в центъра на терена. Така се стигна до 34-та минута, в която бранителите в оранжево едва се справиха с мощен пробив на Ангел Лясков, а холандците отговориха с опасно изпълнение на пряк свободен удар. В последната минута на полувремето Добрев с глава насочи покрай гредата.

Пет минути след началото на второто полувреме България инкасира шестият си гол на Евро 2017 в Грузия. Петко Христов сбърка при изнасянето на топката, подавайки я на Родни Конголо, вместо на съотборник. Тъмнокожият техничар нямаше проблеми да завърши от малък ъгъл и да даде преднина на Лалетата.

Радостта на съперника обаче трая само 5 минути. Георги Янев центрира от пряк свободен удар и адашът му Русев с глава прониза вратаря Билоу, записвайки се в историята на родния футбол – 1:1 в 55-та минута.

След попадението Лъвчетата се втурнаха да търсят бърз обрат, но мощният удар на Калоян Кръстев бе избит с мъка от Билоу. Георги Янев пък стреля покрай вратата от дистанция.

Нашите допуснаха и сериозна грешка, но Диросун не се възползва от неразбирателството между вратаря Наумов и Христов. Стражът и капитан на България се отчете със спасяване след удар на Лонвайк в 83-та минута, което бе и последният интересен момент в мача.

България завършва на последно място в своята група А на Евро 2017, но Лъвчетата впечатлиха всички с представянето си и заслужено в 9-ия си мач извоювахме първият си актив на континенталния форум. За нашите може да служи за утеха фактът, че с днешното равенство на практика спряха и Германия за полуфиналите. Бундестимът бе сериозно подпрян от съдиите, за да ни бие с 3:0 във втория мач от групата, но днес бе разбит с 4:1 от Англия и така остана извън най-добрите 4 на турнира. Трите лъва и Лалетата са тимовете от нашата група, които продължават битката за трофея.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments