> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ексклузивно от министъра: Вижте кога ще се проведе търгът за базите на ЦСКА


Ексклузивно от министъра: Вижте кога ще се проведе търгът за базите на ЦСКА

0
0
234

Министърът на спорта Красен Кралев говори по повод очаквания от година насам търг за базите на ЦСКА – „Армията“ и Панчарево пред „Тема Спорт“. Още преди 12 месеца от държавната институция обявиха, че предстои да се проведе такъв. Това се налага заради прекратяването на договора за стадиона и базата край София между фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД и спортното министерство. В началото на тази година пък правителството реши да промени статута на „Армията“ и Панчарево и те да се трансформират от публична държавна собственост в частна държавна. Министърът на спорта Красен Кралев обясни ситуацията пред „Тема Спорт“:

„Все още се подготвя документация, трябваше да се изготвят оценки за някои земи. В момента текат вътрешни процедури при нас, поради които не сме завършили всичко. Не чакаме развитие около фалиралото дружество, а процесите са при нас“, разясни Кралев.

На въпрос кога се очаква да се проведе търгът за базите на ЦСКА, той отговори: „За два месеца би трябвало да успеем. Смятам, че след не повече от два месеца търгът ще се проведе“, каза Кралев, което означава че това ще се случи в началото на септември.

В момента ЦСКА използва под наем „Армията“ и Панчарево по силата на сключен с министерството договор в средата на юли 2016 г. Той ще е валиден до провеждането и спечелването на търга за базите.

Красен Кралев на няколко пъти намекна, че ЦСКА ще получи „Армията“ и Панчарево за дългосрочно ползване. В края на месец май, точно преди наддаването за активите на фалиралото ПФК ЦСКА АД, той заяви пред bTV: „Появяват се всякакви хора и фирми, които искат да участват в тези търгове, футболен клуб се явява да си вземе емблемата и наследството през годините. Явяват се и някакви фирми. Те какво ще я правят тази емблема?“, коментира Кралев преди малко повече от месец.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments