> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Д-р Симеонов каза защо Дунав не е сензация и изригна: Не се вписваме в сметките на БФС


Д-р Симеонов каза защо Дунав не е сензация и изригна: Не се вписваме в сметките на БФС

0
0
272

Публикувана на: декември 21, 2016

Мечтая за класиране в Лига Европа. Искам да видя отбора да се представя колкото се може по-добре и да си развие базите, които са най-слабото му място. Това заяви д-р Симеон Симеонов, председател на УС на Дунав, сензацията в българската Първа професионална лига през настоящия сезон.

„Няма как да не съм доволен в края на този сезон, надминахме много очаквания, включително и собствените си, въпреки че в началото на сезона в разговори с футболистите единствен аз познах, че реалното място на отбора е между 6-о – 8-о и то при подходящо стечение на обстоятелствата“, коментира той пред BiT.

Оценката, която Симеонов дава на Дунав, е много добър 5,49.

Той подчерта, че не поради излишна скромност не е съгласен с медийните сравнения на отбора с „българския Лестър“, „Робин Худ“ или „сензация“.

„Не сме направили повече от другите отбори. Момчетата заедно с треньорския екип работеха пословично, като в мачовете, в които трябваше да имат късмет, имаха, а в които не бе нужно – нямаха. Радвам се, че тези, в които трябваше да имаме, бяха повече и сме на едно добро място преди последния кръг, в който се надявам да затвърдим доброто представяне.“

Симеонов уточни още, че поисканата оставка на Българската съдийска комисия след поредица от отнети точки и претенции за дузпи не е негово лично искане, а е дошло от фен клубовете.

Съдиите са хора като нас и грешат и никога не искаме да извличаме евтини сензации и дивиденти от техните грешки – затова след първия мач в Стара Загора, в който бяхме ощетени, решихме да не подаваме жалба. Но след мача с „Черно море“ нямаше как, защото на сайта на клуба имаше стотици настоявания да сме на мястото си и да кажем „не“ на този начин на тенденциозно поведение, обясни мотивите за недоволството той.

Вече съм почти сигурен, че не се вписваме в сметките на БФС, въпреки, че би трябвало Дунав да е „удобен“, като отбор с публика и традиции, сподели още Симеонов.

Към ръководителите на българския футбол шефът на Дунав-Русе се обърна с призив да стискат зъби. „Ние сме на едно поприще, в което водим битки помежду си при липсата на елементарни правила“, каза той.

Симеонов е категоричен, че фундаментът трябва да се положи с един ясен закон за спорта, който да е актуален и добре обмислен, и със съобразени с него наредби на БФС, обучение, тестове на съдии и т.н.

Хронично болен заради липсата на профилактика – такава пък е общата диагноза, която д-р Симеон Симеонов, който по образование е хирург, постави на българския футбол.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments