> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Дунав разкова Ботев и отказа канарчетата от топ 6


Дунав разкова Ботев и отказа канарчетата от топ 6

0
0
1857

Публикувана на: февруари 24, 2017

Отборът на Дунав (Русе) победи с 2:0 при гостуването си на Ботев (Пловдив) в първи двубой от 21-ия кръг на Първа професионална лига. И двете попадение реализира бившият футболист на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагерен. Изгоненият от Едуард Ераносян играч се разписа в последната минута на първото полувреме и средата на второто (69′).

Двубоят започна добре за Ботев, който постави под сериозен натиск защитата на Дунав в началните минути. Не след дълго дойде и първата най-добра ситуация за гол. След центриране отляво Омар Косоко изпревари Атанас Атанасов и стреля с глава, но топката срещна десния страничен стълб на резервата Станислав Антонов.

Четвърт час по-късно момчетата на Николай Киров бяха още по-близо до гола, след като получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар. Въпреки че протестираха след решението на главния арбитър Станислав Тодоров, повторенията на ситуацията ясно показаха, че Мирослав Будинов игра с ръка в собственото си поле. С изпълнението на дузпата се нагърби капитанът Лъчезар Балтанов, чието изпълнение обаче бе крайно разочароващо и Антонов с лекота спаси.

Въпреки пропуска “жълто-черните” продължиха да бъдат по-активни, като “драконите” разчитаха предимно на контраатаки. Противно на логиката на показаното през първата част, Ботев понесе втори тежък удар в самия край на полувремето. Самир Аясс получи топката отдясно, добре финтира противников футболист, след което прати топката в наказателното поле. Там Радослав Терзиев и Мирослав Будинов се разминаха с нея, тя попадна в непокрития Бирсент Карагерен, който я овладя и с техничен удар прати в мрежата на Чворович.

Играчът на Дунав, който доскоро носеше екипа на другия пловдивски отбор – Локомотив, изрази бурно радостта си от попадението, като съблече фланелката и се насочи към централния сектор. Поведението му раздразни и без това ядосания Балтанов, който веднага му потърси сметка за провокативните действия. В крайна сметка голмайсторът на русенци бе санкциониран с жълт картон.

Шокът от допуснатия в последната минута на първата част гол повлия на футболистите на Николай Киров и след подновяването на играта те бяха много близо до това да получат второ попадение във вратата си. Бранимир Костадинов, а след това и Васил Шопов можеха за втори път да огорчат Чворович. В следващите минути Дунав продължи да бъде в близост до наказателното поле на “жълто-черните” и рядко даваше възможност на Ботев да се доближи до Антонов.

В средата на втората част, след поредица от няколко корнера в полза на Дунав, играчите на Веселин Великов стигнаха до втори гол. Карагарен проби отдясно, комбинира с Костадинов, който в малкото наказателно поле, с гръб към вратата, добре гардира топката и я върна обратно към голмайстора на русенци, който не се поколеба и за втори път я прати в мрежата на Чворович.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments