> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гонзо: Националният отбор се мести в Разград


0
0
219

Новият технически директор на БФС Георги Иванов говори как се е стигнало до неговото назначаване в централата и какви са целите преди националния отбор на България. Гонзо сподели, че поканата да започне работа в БФС е дошла лично от президента на централата Борислав Михайлов.

“Аз дълги години се занимавам с футбол. Имам доста сериозен опит на базата на това, което съм работил в клубовете. Поканата дойде от Борислав Михайлов и е много важно, че той прие условието ми да се променят много от нещата. Самият той сподели, че иска това да се случи”, коментира пред БНТ той.

Бившият футболист на Левски разкри и кои според него са най-важните промени, които трябва да бъдат направени в БФС и националните отбори.
“Първо, трябва да обърнем внимание на ДЮШ, защото от там ще дойдат добрите играчи. Всичко в този живот е причина и следствие. Причината е работата на клубовете, а следствието е случващото се в националните отбори. В крайна сметка футболният съюз е орган, който може да контролира, а не да създава играчи. Ще направим така, че да стимулираме изграждането на тези таланти и да помогнем на клубовете чрез приемането на правила за ДЮШ. Работим и с УЕФА, така че имаме доста планове за развитие. Другото за националните отбори е, че те всички вече ще играят по един и същи начин и ще следват една и съща методика. Целта е преходът от юношеския към мъжкия футбол да става по-лесно и футболистите, които вече влизат при мъжете да бъдат подготвени. Сега ще посеем семената, на това което трябва да направим. Това е дълъг процес, в който всички трябва да вземат участие”, коментира Георги Иванов пред БНТ.

Новият технически директор на БФС говори и за представянето на националния отбор през последните години и открои проблем в преминаването от юношески към мъжки футбол.
“Резултатите на националния отбор в последните пет години не са добри. Смятам, че трябва да се обърне внимание върху налагането на млади играчи и да направим така, че да имаме качествени футболисти. Имаме проблем в адаптирането на футболисти от юношеския към мъжкия футбол. Когато децата трябва да влязат при мъжете, някъде се къса нишката. Директорите на школите и президентите трябва да разберат, че е много по-евтино да развиеш един играч в сравнение с това да вземеш един чужденец. Произвеждането на един играч обаче е дълъг процес”, каза бившият нападател на Левски.

Иванов сподели още, че всички треньори на националните гарнитури са разбрали неговото искане за налагане на единна концепция във всички възрастови групи и допълни, че основната цел пред мъжкия отбор за тази година е спечелването на групата в Лигата на нациите.
“Аз нямам проблем с треньорите в националните отбори. Те всички разбраха това, което им казах. Искам единна концепция и развитие за всички национални отбори. Смятам, че вече работим по подмладяването на националния отбор. Имаме добър национален отбор с добро бъдеще. Очаквам оттук нататък този отбор да има успехи. Програма минимум за Лигата на нациите е 1-во място в групата”, заяви Георги Иванов.

Бившият наставник на Левски и Черно море даде и повече яснота около въпроса защо “лъвовете” ще играят своите домакински мачове в Разград вместо в София.
“Причината се крие в големия наем, който плаща националния отбор, за да играе на Националния стадион. Когато националите събираха по 30-40 хиляди човека на стадиона, нормално беше да се играе в София. В последните години обаче по мачовете идват 2-3 хиляди човека, което е недостатъчно, за да се създаде футболна атмосфера, която и футболистите да могат да използват. Освен това стадиона в Разград е напълно европейски и няма да имаме никакви проблеми да играем там. Когато сме на “Васил Левски”, всеки път от УЕФА ни правят компромиси”, разкри Иванов.

Накрая техническият директор на БФС коментира и предстоящия конгрес на централата.
“Мен лично не трябва да ме интересува дали ще има конгрес, както и останалите хора, които работят. Ние сме на тези позиции, за да подобряваме нивото на работа. Аз не съм кандидат за президент, за да коментирам Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров. В крайна сметка обаче, моят пост е такъв, че някой трябва да ме покани и това беше Борислав Михайлов”, завърши Иванов.

Снимка: БФС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx