> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Виктор Кашай бил доволен от съдийството


0
0
191

Председателят на Съдийската комисия Виктор Кашай е успокоил българските арбитри, че стои твърдо зад тях и дори да има грешки, това не е причина някой от арбитрите да бъде анатемосван. По време на онлайн-конференцията унгарецът спокойно казал, че за момента не вижда глобални проблеми и според него българските съдии се справят много добре. А грешките в мачовете са част от играта, което е нещо напълно нормално.

По време на разговора били засегнати няколко теми – работата на ВАР-екипите предвид факта, че проектът е в начален етап в България, прилагането на новите инструкции на ФИФА и УЕФА по отношение на играта с ръка, санкционирането на симулациите, провокативно отношение и нарушения, останали извън обсега на камерите.

Той припомнил, че мачовете се квалифицират с нормална, трудна и много трудна сложност. А също така намесата на ВАР намалява оценката на рефера.

Заместникът на Кашай – Дьорд Ринг подчертал пред арбитрите да не се бърза, да се изчаква, да се провери с ВАР решението. Дори асистентът да маркира, главният съдия трябва да задържа окончателното решение, пише БТА. Смисълът на ВАР е не дали е напълно правилно, а дали не е тотално грешно. Сивата ситуация се оставя на главния съдия.

След това Кашай се спрял на съдийството на международния съдия Ивайло Стоянов в първия полуфинал за Купата на България между Лудогорец и Левски (2:3). Мач, който предизвика доста полемики, се оказва, че българските ръководители не само са доволни, но и ще представят поведението на арбитъра като пример на поведение на терена. Работата му е наречена “европейска”, а и самата оценка на съдия номер 2 в българската ранглиста, поставена от съдийския наблюдател Георги Йорданов, е много висока.

Мачът е динамичен, изпълнен с много ситуации, постоянно напрежение, и всички решения са ОК. Ситуациите са преценени много правилно и точно, без забележки. Това се квалифицира много добре за съдията и му вдига оценката, са били думите на Виктор Кашай за работата на Ивайло Стоянов.

Унгарското светило в съдийството и шеф на българските рефери е похвалил петричанина да даде и двете дузпи в мача, а особено за смелостта да пребие втората за Левски в добавеното време. Също така бил сигурен, че ако този мач беше мач в Европа, оценката също щеше да бъде много висока и би се показвал по семинарите като пример за добро съдийство и бързо и точно взимане на решения. Добри думи били изказани и за двете симулации – на Филип Кръстев и на Десподов, описани като “супер-решения”.

За показаните червени картони са приложени критериите на УЕФА. Хосе Кордоба блъска играч на домакините, а Антон Недялков отива да отвръща. В този случай правилно е показан по един жълт картон на най-активните в мелето, а и европейската централа подчертава, че съдиите задължително трябва да показват минимум по един жълт картон на състезатели от двата отбора, като балансът след приключване на ситуацията е пожелателен.

Сред разгледаните мачове е Арда – ЦСКА 1948 с две ВАР намеси. Главният съдия нормално е да отсъди наказателен удар с жълт картон с нормален поглед, тъй като изглежда нарушението е вътре. И единствено благодарение на ВАР-а може да се прецени, че нарушението започва извън наказателното поле. Така се подчертава, че ВАР си е свършил отлично работата. Втората ВАР-намеса също е подкрепена като правилна и защото има наказуема игра с ръка в APP (зародиша на атаката) и голът се отменя.
Подчертано е на реферите от мачовете Левски – Черно море и Ботев (Враца) – Славия, че е трябвало да забавят сигнала, за да завърши ситуацията, каквито са инструкциите.

Снимка: БФС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx