> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Автобусът на Пирин докара 30 бежанци


0
0
260

Автобусът на футболен клуб Пирин Благоевград се завърна от Украйна, след като в понеделник, 21 март, замина за Болград, натоварен с хуманитарна помощ. На връщане към България с рейса бяха транспортирани 30 украински граждани – жени и деца, които днес следобед пристигнаха в Благоевград.

За Украйна заминаха двамата шофьори на клуба – Росен Пандурски и Петър Ангелов, заедно с двама доброволци, а инициативата на Пирин беше подкрепена от благоевградската общественост и от общинската администрация. Пред журналисти единият от шофьорите, Росен Пандурски разказа, че по време на пътуването не е имало трудности. Най-тежките моменти са били, когато са виждали как мъжете се разделят със семействата си, преди техните съпруги и деца да отпътуват за България, сподели Пандурски.

Пристигналите в Благоевград украински граждани разказаха, че пътуването е било спокойно. Пред журналисти Елена от Болград каза, че мотивът й да напусне Украйна е бил да предпази децата си да не виждат военни действия. „Моите три деца просто ги изкарах да не чуват, да не виждат, да не знаят какво е това нещо“, посочи тя.

С двамата си сина пристигна днес в Благоевград Светлана, която разказа, че дъщеря й е студентка тук.
“У нас е токова тежко положение, че даже мъжът ми не можа да дойде тука. Той остана там и даже ми е тежко, но какво да направиш, надявам се, че ще приключи това нещо и ще се върнем пак“, допълни Светлана.

Украинските граждани ще бъдат настанени в хотел в Благоевград, посочи кметът на общината Илко Стоянов, които посрещна пристигналите бежанци на стадион “Христо Ботев”. Вече са подготвени условията за настаняването им, ще им бъде оказано съдействие и впоследствие, при необходимост децата да бъдат записвани в детски градини и училища на територията на общината, допълни Стоянов.

Изпълнителният директор на ФК Пирин Таско Тасков посочи, че през изминалите близо две денонощия екипът на клуба е бил в постоянен контакт с шофьорите и доброволците, които отпътуваха за Украйна. Заминаването до Болград беше по инициатива на собственика на футболния клуб Пол Белогур, а в автобусът бяха натоварени хранителни продукти и консумативи, дарени от клуба и от хора от Благоевград.

Снимка: Пирин

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx