> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Юлиян Инджов откровено: Гриша Ганчев е причината ЦСКА още да го има


Юлиян Инджов откровено: Гриша Ганчев е причината ЦСКА още да го има

0
0
296

Публикувана на: март 2, 2016

Строителният предприемач Юлиян Инджов начерта пред „Тема Спорт“ възможните варианти пред ЦСКА. Бизнесменът участва в издръжката на ар­мейците заедно с Гри­ша Ганчев, но заяви, че неговата роля не е би­ла решаваща за спася­ването на клуба през лятото.

– Г-н Инджов, под каква форма помагате на ЦСКА в момента? Стартира се ре­монт на сектор В и се поя­ви информация, че вие сте поели ангажимент за него. Така ли е в действител­ност?

– Не точно. За ремонта трябва да питате Гриша Ганчев, той се е заел изцяло с тези дейности. Аз помагам на ЦСКА като фен. Под каква форма обаче, не искам да казвам конкретно. Това не е толкова важно. Други хора също помагат на клуба в те­зи тежки моменти.

– Факт е, че само вие и Гриша Ганчев се заехте с ЦСКА през лятото, когато беше най-трудно…

– Помагам с каквото мога, но истинският спасител на клуба се казва Гриша Ганчев. Той е главният виновник за това ЦСКА да го има в мо­мента. Ако не беше Ганчев, не знам каква щеше да е си­туацията.

– Дългосрочни ли са наме­ренията ви в ЦСКА?

– Трудно ми е да говоря за планове и намерения. В този момент помагам. И всеки, който иска, също може да го прави.

– Как виждате бъдещето на ЦСКА? Какво ще се случи с клуба през следващите месеци?

– Ясно е, че пред ЦСКА има два варианта. Най-важното за клуба е да получи професи­онален лиценз през лятото. Това може да стане по два начина. От една страна, имаме старото дружество ПФК ЦСКА. За него не мога да предвидя какво ще се слу­чи, тъй като се намира в процедура по несъстоятел­ност и е с неясно бъдеще. За­ради някои юридически осо­бености това дружество няма как да бъде оздравено преди края на месец май. А това означава също, че не може да кандидатства за професионален лиценз. Всички разбирате какво ще се случи, ако ПФК ЦСКА не взе­ме лиценз през това лято. От друга страна, имаме но­вото дружество ФК ЦСКА. Вариантът пред него също е да вземе професионален лиценз. И това изглежда ка­то начина, по който клубът може да се спаси.

– Значи според вас най-доб­рият вариант е ФК ЦСКА да продължи участие?

– Това е една от идеите -това дружество да е участ­ник в първенството, дори да стане такъв още през пролетта. Но от мен нищо не зависи пряко. Казах ви как­ви са двете възможности пред ЦСКА и особеностите, свързани с тях. Оттук на­татък решението за клуба трябва да се вземе от БФС.

– А как гледате на проек­та за създаване на Висша лига от лятото? БФС вече усилено и открито говори за нея. Министърът на спорта Красен Кралев също официално потвърди наме­ренията за въвеждане на нов формат на първен­ството. Инициаторите на тази идея пък обявиха, че желаят да вкарат във Вис­шата лига ФК ЦСКА. Как ви звучи този проект?

– За да влезе ФК ЦСКА във Висшата лига, трябва да по­лучи професионален лиценз. И ако това може да се случи до началото на лятото -много добре. Дано се получи.

– Съгласен ли сте, че е не­обходим рестарт на фут­бола?

– Нужен е рестарт на фут­бола, но и рестарт на цяла­та държава. Виждаме, че си­туацията в страната не е добра и нещата далеч не опират само до спорта. Все повече млади хора предпочи­тат да си търсят щастие­то другаде, минавайки през Терминал 2. А щом те напус­кат, значи положението не е добро. Така че е нужен рес­тарт в много области от живота в България, включи­телно и във футбола ни.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments