> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Шокиращ доклад! Новият бос на Левски източил 9 милиона от БНБ


Шокиращ доклад! Новият бос на Левски източил 9 милиона от БНБ

0
0
252

Публикувана на: септември 14, 2016

В продължение на четири години Българската народна банка е плащала неправомерно милиони левове на фирмата „Телелинк“, чийто основател и бивш управител е новият собственик на Левски Спас Русев. Това пише в официален доклад на Сметната палата за извършен одит на бюджетните разходи на БНБ и тяхното управление, съобщава „Банкер“.

Оказва се, че през 2011 г. ръководителят на Народната банка Иван Искров е възложил спорна обществена поръчка на Русев. Договорът е за доставка на комуникационно оборудване и софтуер, включително и поддръжка, а срокът му – четири години. Проблемът, според Сметната палата, е в това, че БНБ първоначално е определила да изхарчи за тази цел 1.26 млн. лв., но в крайна сметка е платила на „Телелинк“ 10.6 милиона.

„В решението на управителния съвет на БНБ няма посочена конкретна прогнозна стойност и срок за изпълнение на договора. Липсата на управленско решение за разходване на конкретна сума за обществената поръчка, непосочването в договора на прогнозни количества от всеки вид комуникационно оборудване и софтуер, които да бъдат доставени в рамките на четиригодишния срок, както и необосноваването на потребностите от доставките, в т. ч. на необходимото финансиране, е довело до изразходване на осем пъти повече средства от първоначално планираните“, посочват от палатата.

От доклада става ясно още, че БНБ е заявявала за доставки определено оборудване, но „Телелинк“ е обяснявала, че не може да осигури точно същите машини, защото били спрени от производство или предстояло спиране на хардуерната и софтуерната поддръжка от производителя. Затова фирмата на Спас Русев предлагала друго оборудване, уж на същата цена, но с по-добри технически параметри.

Докладът на Сметната палата все още не е изпратен до прокуратурата, което автоматично означава, че държавното обвинение не е сезирано за станалите вече публични факти.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments