> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Шеф в Нафтата попиля Янев: Жалко е да гледаш как човек бяга от отговорност


Шеф в Нафтата попиля Янев: Жалко е да гледаш как човек бяга от отговорност

0
0
196

Публикувана на: юни 3, 2017

Изпълнителният директор на Нефтохимик Николай Тодоров излезе с изявление след отпаданeто на тима от Първа лига. Босът на бургазлии нападна треньорът Христо Янев, който след загубата с 0:1 от Витоша (Бистрца) вчера каза, че „чисто организационно клубът не е готов“.

Ето изявлението на Тодоров (без редакторска намеса):
Събитията от снощи, окачествени като чутовен провал за „Нефтохимик“ имат своята причина, имат своя първоизточник и той далеч не е в „лошата организация в клуба“. Жалко е да гледаш как един човек бяга от отговорността, която сам е поел и се страхува да погледне собствения си провал в очите. Организацията в клуба Е на ниво „А група“ и лично аз през цялата спортно-състезателна година, и като административен и като изпълнителен директор, съм правил всичко възможно да поддържам това ниво. Въпреки несигурността във финансовото състояние старши-треньорът е получавал абсолютно всичко, което е поискал, за обезпечаване на тренировъчния процес. Футболистите и всички служители на клуба са получили всичките си възнаграждения в размера и срока, указан в договорите им. Искам да призова старши-треньора да обоснове твърдението си за недобрата организация, защото явно в неговото съзнание понятието „организация“ има други измерения. В крайна сметка след провала трябва да седнем и да говорим с факти пред медиите и пред всички хора, които обичат този отбор и искат да знаят какво се случва. Ерата на недомлъвките за „Нефтохимик“ приключи. Време е всички да поемем своята отговорност.

Заставането ми на чело на клуба се наложи, след като Павел Бошнаков подаде оставка като изпълнителен директор, а след краткотрайно управление и Благомир Митрев се отказа. В създалата се тежка финансова и кадрова ситуация, аз бях предложен за изпълнителен директор и назначаването ми бе гласувано единодушно от Съвета на директорите. Тогава, заради трудностите които ни престояха,  нямаше други желаещи да се нагърбят с тази отговорност. След като ми беше гласувано доверие поех управлението и продължих да работя усилено и, смея да твърдя, успешно, за да продължим да покриваме стандартите на Първа лига. Въпреки, че съм изпълнителен директор и президент на „Нефтохимик“ никога не съм взимал еднолични решения и всички въпроси са се дискутирали и гласували по време на заседанията на Съвета на директорите. През тази задължителна процедура преминаха и решенията както за назначаването на старши треньора, така и за неприемането на неговата оставка преди два месеца.
Последното беше продиктувано от няколко фактора, оказали влияние. На първо място 70 % от футболистите са селектирани именно от него. Самите футболисти публично изразиха подкрепа към треньора си, което ни даде знак, че те ще работят най-добре с него. Обществената подкрепа към Христо Янев беше голяма, което също беше важно. И не на последно място, самият Янев гарантира, че ще направи всичко възможно да спаси отбора. Нещо, което не се случи въпреки, че имаше целия ресурс да го направи. Тук е моментът да вмъкна, че никога не съм взимал отношение по селекцията, винаги съм оставял футболните специалисти да си вършат работата и нито един футболист в отбора не е тук по мое предложение.

И на последно място ще кажа няколко думи по въпроса с моята оставка. Информацията, че съм си подал оставката не отговаря на истината и това, че тази тема се тиражира по медиите от снощи без нито една медия да се е обърнала към мен за потвърждение, ме навежда на мисълта, че се прави умишлен опит за оказване на натиск. Ще подам оставка ако не се даде никаква яснота около финансирането на клуба. Това е въпрос, по който очаквам в следващите дни собствениците да дадат яснота. И когато това стане ще дадем пресконференция, на която ще опитаме отново да изясним причините за провала на „Нефтохимик“ и да начертаем бъдещето на клуба.

С уважение,
НИКОЛАЙ ТОДОРОВ

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments