> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Шеф в Дунав с изненадващо сравнение за Иртиш, обяви краят на селекцията в Русе


Шеф в Дунав с изненадващо сравнение за Иртиш, обяви краят на селекцията в Русе

0
0
225

Изпълнителният директор на Дунав Русе Ивайло Петков говори пред „Тема Спорт“ преди утрешния реванш с Иртиш Павлодар от втория квалификационен кръг за Лига Европа. Той коментира и селекцията на драконите.

ЗА РЕВАНША И ДВУБОЯ В ПАВЛОДАР:

Във всеки мач излизаме за победа. Така ще е и в реванша с Иртиш. Надявам се да зарадваме публиката и срещата да завърши благополучно за нас. Загубата с 0:1 в Павлодар е коварен турнирен резултат, но това е реалността. Трябва да внимаваме да не допуснем гол. Нормално бе да започнем по-плахо в Казахстан. Все пак на повечето момчета, да не кажа за всички, това беше първи международен мач. В евротурнирите е доста по-различно от мачовете в Първа лига. Имахме много тежко пътуване до Павлодар. Игрището бе изкуствено, бе и доста топло, но такова бе и за тях. Не искаме да се оправдаваме. За съжаление загубихме първия мач. Сега всичките ни мисли са насочени към реванша в четвъртък.

ЗА ПУБЛИКАТА:

Надявам се хората да напълнят стадиона, макар че това е силно казано, защото имаме право на капацитет от само около 5500 души. Но и това не е малко. Хубавото е, че мачът ще е в Русе. Все пак всичко се прави заради феновете. През почти целия минал сезон играхме в Разград, но видяхте накрая в последните четири домакински мача колко публика се събра в Русе. И каква обстановка се създаде. Но пълно щастие няма.

ЗА ИРТИШ:

Добре балансиран отбор. Димитър Димитров го познавам отпреди. Виждате, че с по-ограничен бюджет постоянно е в първата петица. Запознат съм с техния пазар. Конкретно Кайрат и Астана са Барселона и Реал Мадрид за казахстанския футбол. Всичко, което е добро, се взима при тях. Докато при Херо е подбор на правилни футболисти. Привличат се добре подготвени тактически и школувани играчи. Така че може да кажем например, че Иртиш са като Атлетик Билбао в испанския футбол.

ЗА СЕЛЕКЦИЯТА В ДУНАВ РУСЕ:

Селекцията приключи и така я планувахме, че не зависеше от това дали щяхме да играем в Лига Европа или не. Тя трябваше да е готова за подготовката, за да може всички момчета да тренират и играят заедно в контролите. Отдаде ни се възможност и шанс да играем в Лига Европа и ние вече бяхме окомплектовали състава. Търсихме футболисти, които да паснат на нашия отбор и клубна политика. Да засилят конкуренцията в тима. Трудно ще си позволим футболисти, които са звезди на други отбори. Спрямо стандартите мисля, че направихме правилна селекция. Времето ще покаже. Привличаме ги да ги доразвием при нас, да ги правим звезди. Не може да си позволим да взимаме например добрите играчи на Пирин Благоевград. Самата политика на клуба е такава, че не искаме да се изхвърляме, а да разчитаме на повече български и местни момчета. Вече доста дълъг период от време запазваме ядрото на отбора и това работи за нас. На този етап успяваме да ги задържим, футболистите си вършат работата и засега всичко е наред.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments