> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Шефовете на Дунав: Футболът е повече от „само игра“


Шефовете на Дунав: Футболът е повече от „само игра“

0
0
233

Публикувана на: октомври 29, 2016

Декларация от името на ръководството на ФК „Дунав“ Русе благодари на русенската публика за безрезерервната подкрепа, но напомня, че макар и футболът в много аспекти да е повече от „само игра“, е по-добре понякога да остане само в рамките на терена. Затова и управата на „драконите“ призовава своите фенове да продължат да демонстрират безрезервната си подкрепа към своите любимци, но „по начин, присъщ за представители на града на първите неща в България, за града, от който в България започват почти всички добри европейски и световни примери и практики“.

„Нека да не позволяваме емоциите да ни водят в грешна посока. Защото те невинаги са най-добрият съветник!“, пише още в декларацията.

В тази връзка от УС на русенския клуб изказват съжаление, че емоциите от футболната битка на терена са създали излишно напрежение по трибуните и изразяват надежда до завършване на ремонта на Градския стадион в Русе това да не попречи на възможността да домакинстват на едно от най-добрите съоръжения у нас – „Лудогорец Арена“.

Ето и пълния текст на декларацията:

„Уважажаеми приятели, любители на Цар футбол от Русе,

Ръководството на „Дунав“ благодари на всеки един от Вас за безрезервната подкрепа, която оказахте и продължавате на оказвате на „Драконите“ през последните месеци.

Вие сте на всеки мач и подкрепяте „Дунав“, независимо от мястото и времето. Така, въпреки че Нашият отбор по независещи от нас причини все още няма истинско домакинство, на Нашия Градски стадион в Русе, Вие доказвате, че футболът в Русе е жив.

Футболът сам по себе си е игра, дори и повече от игра в немалко аспекти, но съперничеството между два отбора на терена, трябва да си остане на терена.

Не можем да не отбележим в тази връзка, че в този труден за всички Нас момент, докато Нашият дом, Градският стадион в Русе, придобие необходимия вид, за да покрие изискванията на БФС за провеждане на срещи от Първа лига, футболистите на „Дунав“ имат шанса да играят на едно от най-добрите съоръжения у нас.

Затова не можем да не благодарим на ПФК „Лудогорец 1945“ за възможността, която ни предоставя. В тази връзка изказваме и своето съжаление за излишното напрежение, породено от емоционалните моменти в течение на футболната битка на терена във вечерта на 28 октомври. Изразяваме и надежда, че въпреки емоциите на и около терена, които от една страна за радост, но от друга – за съжаление, са присъщи на родната футболна действителност, ще можем да разчитаме на сътрудничеството си в този аспект до края на 2016 г.

С оглед на стартиралите ремонтни дейности на Градския стадион в Русе, се надяваме още с началото на Новата 2017 година „Дунав“ да може да домакинства в своя Дом, където и когато повече русенци ще могат да се насладят истински на историята, която творят „Драконите“ със своето завръщане в елита след 25-годишна пауза.

Затова дотогава, независимо от трудностите, провокациите и каквито и да е други фактори, Ние трябва да продължим своята подкрепа . Задължени сме пред Русе и изстрадалият футбол в Русе.

Трябва обаче да правим това по начин, присъщ за града на първите неща в България, за града, от който в България започват почти всички добри европейски и световни примери и практики. Нека да не позволяваме емоциите да ни водят в грешна посока. Защото те невинаги са най-добрият съветник!

Защото само по този начин, заедно с неуморната работа на треньорите и футболистите, „Дунав“ ще продължи да доказва с всеки изминал мач, че отново е исканият от всички нас незаобиколим фактор в родния елит. Такъв, какъвто бе и допреди 25-30 години. Такъв, какъвто може да продължи да бъде със съвместните усилия на ВСИЧКИ НАС.

УС на ФК „Дунав“

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments