> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Човек на „Титан“ жегна жестоко Лупи


Човек на „Титан“ жегна жестоко Лупи

0
0
281

Дата: февруари 10, 2016

Бившият главен акционер в ЦСКА Александър Томов често обвинява „Титан“ за тежкото състояние, в което се намира клубът от Борисовата градина. Вестник „7 дни спорт“ публикува интересна информация от договора за продажба на ЦСКА между „Титан“ и „Лира Инвестмънт“, който се сключва на 10 юли 2013 година.

Според споразумението купувачът поема задължения за малко над 10 026 000 лева (десет милиона и двадесет и шест хиляди лева). Всеки изникнал борч отгоре е отговорност на продавача „Титан“.

„Лира“ се задължава от своя страна да плати до 30 септември задълженията към НАП от 6,7 милиона лева или необходимата сума, като в замяна да бъде вдигнат запорът върху земи на „Титан“ до плажа Карадере. Обезпечението върху тях е 4 милиона лева. Това обаче не се случва. „Титан“ могат да развалят веднага сделката и привикват Александър Томов. Така се сключва нов договор между двете страни. Наречен е спогодба и е подписан на 3 октомври същата година. Условията са не просто допълнени, но и променени. Най-важните разлики. Продавачът „Титан“ се освобождава от отговорност да плаща изникнали задължения над 10-те милиона, споменати в първия юлски договор. В замяна Димитър Борисов и Иво Иванов отписват земите си до Карадере – 25 декара на метри от плажа и други навътре в полето. Има и други интересни клаузи в октомврийската спогодба. Първият транш от полския Лех по трансфера на Александър Тонев остава във фирма на „Титан“. Той е в размер на 302 806 лева. Има и любопитни допълнения. Томов и неговите хора са задължени да спрат да обиждат медийно своите предшественици. Също така няма право да подава сигнали до прокуратура, ДАНС и т.н., каквито междувременно вече са постъпили.

Последните клаузи са нарушавани многократно, но от „Титан“ решават да не се занимават с дела за 20 000 лева. Те са постигнали своята цел с втория договор. Освен че юридически не могат да бъдат обвинени и за стотинка, спогодбата от октомври им измива ръцете и в морален план. Само те си знаят защо, но за всеки случай продават „Титан спорт“ на един от бившите тартори на сектор „Г“.

Чисто документално за периода от юли 2013 до лятото на 2015 г., когато ЦСКА изхвърча във „В“ група, клубът е бил натоварен с нови 15 милиона задължения.

Но някои неща са написани черно на бяло. От 6,7 милиона лева задълженията на ЦСКА към НАП само за 24 месеца набъбват до 11 290 749 лева! Или дългът към държавата скача с 5 милиона.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments