> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Черноморец не иска в „Б“ група, балчиклии отварят място за Локо (София)


Черноморец не иска в „Б“ група, балчиклии отварят място за Локо (София)

0
0
228

Публикувана на: юни 12, 2016

Шампионът в Североизточната В група Черноморец Балчик няма да участва в новосформираната Втора професионална лига.

Балчиклии ще продължат участието си в първенството на Североизточната В група (6.а. – с ново име Трета лига) и през новия сезон. Очаква се през следващата седмица от клуба да изпратят официално писмо до Българския футболен съюз, с което да информират футболната централа за решението си.

Причината за решението на Черноморец е взето след консултации на клубната управа с кмета на общината Николай Ангелов. Целта пред клуба е да довърши изграждането на базата си, по която през лятото ще бъдат извършени редица ремонти. Основната част от средствата, предвидени за футболния клуб, ще бъдат изразходвани именно за съоръжението.

„Причината за нашия отказ е комплексна, не става дума само за финанси. Искаме да довършим базата, която започна да се строи в Балчик. Предстои да бъдат поставени осветление и козирки, както и да бъде завършен възстановителният център. Работи се по изграждането и на хотела до стадиона. Искаме да влезем готови в професионалния футбол, а за да бъдат приключени всички ремонти по базата, са необходими средства. Общината няма възможност да извърши тези обемни ремонти и в същото време да поддържа клуба в професионалния футбол. Моето желание също е да участваме в по-горна група, но когато виждам, че в клуба се работи, мисли се за бъдещето, няма как да се откажа в този момент. Тази инвестиция ще ни се възвърне. Черноморец Балчик ще се бори за първата позиция, докато не сме готови да влезем в професионалния футбол“, коментира старши треньорът на Черноморец Георги Иванов-Геша.

Липсата на спонсори в града, които да се ангажират с финансова помощ, е друга от причините, поради която балчиклии ще продължат да се състезават в Трета лига.

„Когато дойдох в Балчик, изработихме тригодишна стратегия. С нейния завършек предвиждахме участие в професионалния футбол. Случи се така, че отборът изпревари плановете. Разбира се, че има разочарование във футболистите. Част от тях вероятно ще потърсят развитието си в други клубове, но това е нормално. Ще привлечем млади футболисти и продължаваме своя път. През новия сезон целта е първо място и вярвам, че през този период базата ще бъде завършена, с което спокойно вече можем да преминем към следващата стъпка, а именно участие в професионалния футбол. В момента не сме готови“, сподели още Георги Иванов-Геша, цитиран от „Тема спорт”.

Балчиклии се събират на 15 юни, но програмата за лятната подготовка вероятно ще претърпи промени. До момента са договорени три контролни срещи, като се водят разговори за още няколко приятелски двубоя. На 26 юни Черноморец ще се изправи срещу новия член на Първа професионална лига Нефтохимик. Срещата ще се изиграе най-вероятно в Обзор. Договорена е проверка с отбора на Лудогорец II, както и спаринг с Черно море.

Решението на клуба от Балчик отваря врати за участие във Втора лига на Локомотив София. От ръководството на железничарите вече обявиха, след като спечелиха промоция за третия ни ешелон, че очакват покана за по-горната група, като вече изразиха готовност да участват в „Б“ група.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments