> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Чандъров увеличава тройно бюджета на Септември – каза за кой футболист „след година ще има върволица“


Чандъров увеличава тройно бюджета на Септември – каза за кой футболист „след година ще има върволица“

0
0
257

След 18 години Септември София отново е част от родния елит. Столичани надиграха Монтана с 2:1 в баража на „Лаута“ и заслужиха да бъдат сред 14-те в Първа лига през новия сезон. За това, целите, амбициите и какво е коствало промоцията, босът на Септември Румен Чандъров говори пред „Тема Спорт“.

Г-н Чандъров, очаквахте ли този успех на Септември София? – Дойде малко по-раничко, преждевременно, отколкото сме го планирали, но напълно заслужено. Трябваше да спече­лим с 5:0, 6:0 срещу Монтана, изпуснахме 7-8 чисти положе­ния.


Колко ви струва влизане­то в Първа лига?

– Да се бориш да не изпад­неш или да влезеш емоцията си е емоция, финансово въоб­ще не ми е излязло много скъ­по. По-малко от половин ми­лион лева. Бюджетът ми за футболисти и щаб е около 30 хиляди лева на месец.

Оттук насетне какво следва за Септември София?
– Целта ни е през първата година да запазим мястото си в групата. Да не сме асансьор. Ще ни трябва подсилване, за което ще видим какво е оста­нало на пазара. Защото някои от играчите, които ги исках­ме, вече си намериха отбори. На втората, третата годи­на вече ще гоним евротурни-рите.

На първо време ще тряб­ва да решите два приори­тетни въпроса – къде ще играе Септември София в елита и кой ще е треньор, след като Христо Арангелов няма лиценз?
– Още не сме решили нищо. През тази седмица ще имаме среща с ръководството. В та­зи посока сме много неподгот­вени. Имаме варианти, но как­во да си клатим краката, ка­то не сме се качили на магаре­то. По отношение на стадиона вариантите са три – „Васил Левски“, „Герена“ и „Българска армия“. Още не сме избрали, предстоят преговори.

Христо Янев ли ще е но­вият треньор?
– Не е вярно. С момчето не съм водил преговори. Въобще с никого не съм разговарял за поста. Честно да ви кажа, тук съм най-неподготвен. През тази седмица трябва да реша. Да намеря подходящ вариант, свободен. Треньор, който да спазва нашата ви­зия. Ние няма да променяме много от концепцията, която имаме, и от пътя, който сме хванали. Ще продължим да налагаме млади футболи­сти, дори и да нямаме огра­ничение или задължение за двама, трима в състава, как­то беше досега във Втора лига. В това може да бъдете сигурни.

Велислав Вуцов и Антон Велков варианти ли са за по­ста?
– Казвам ви, наистина ня­мам идея. При всяко положе­ние Арангелов ще остане в клуба, ако самият той не ре­ши нещо друго.

Как гледате на това, че и вие, и Витоша Бистрица ус­пяхте да влезете в елита?
– Това показва, че между отборите от втората ос­мица в Първа лига и първите 4 във втора дивизия няма разлика. Или ако има, то тя е много малка, в определени нюанси.

Това ли е успешният мо­дел – по-скромен клуб, с бъл­гарски млади играчи и по-малко публика? Предпола­гам сте наясно, че няма да имате същия ресурс на пу­бликата, както когато бях­те в Ботев…
-Аз не зная дали това е предимство или проблем. При сегашната ситуация на всички клубове по-скоро си мисля, че е проблем. Говорим за клубовете с добра фенска маса. За мен най-хубавото е да има много фенове. Това е безспорно. В края на краища­та ние не го правим за себе си, а и за хората. Идеята е сега да се запалят повече хо­ра по Септември. Да спече­лим фенска маса. Аз, ако исках да го правя за себе си, с тези пари, които ги давам, щях да ходя по цял свят и да гледам мачове на топ ниво. Така че публиката е хубаво нещо. В началото може да направим и грешки и затова най-важно­то нещо ще е да се спасим.

Ще остане ли Борис Галчев и за следващия сезон?
– От мен ако зависи – да. Но той сам ще си реши.

С колко ще увеличите бю­джета за Първа лига?
– Бюджетът ще отиде по­не двойно, тройно повече от този сега. Но няма да се изхвърляме. Ще се опитаме с български футболисти. Ако не ги намеря, тогава ще при­бягна до чужденци. Но първо ще търся правилните родни играчи. В момента имам един чужденец – Исмаел Байду. До една година ще има върволица за него. Запомне­те това име.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments