> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

ЦСКА с два големи проблема за Левски! Ще успеят ли да се възползват „сините“?


ЦСКА с два големи проблема за Левски! Ще успеят ли да се възползват „сините“?

0
0
2170

Публикувана на: октомври 10, 2016

Два проблема в игрови план продължават да тормозят ЦСКА. В проверката с Пелистер (4:0) позитивните страни не бяха малко, но лошо впечатление направиха поредните непредизвикани грешки в защитата, както и пълната безпомощност на отбора при статични положения в негова полза. Тези слабости се забелязват от началото на първенството и все още не са решени.

Отбраната е проблемно звено в ЦСКА още първия шампионатен мач срещу Славия и все още е несигурна. Макар от „Армията” да планираха привличането на опитен играч в сърцето на ариергарда, до такъв трансфер не се стигна. И това може би е грешка на червените, защото те са много хазартни в тази зона, без значение кой от тримата играе – Чорбаджийски, Перес или Александър Дюлгеров (който ще пропусне дербито заради травма).

Слабостите в защита си проличаха дори срещу непретенциозен съперник като Пелистер. Македонците са много далеч от нивото на ЦСКА, но малкото шансове, които имаха за гол, дойдоха изцяло след непредизвикани грешки на бранители в червено. Първият сгафил в проверката онзи ден на „Армията” бе Рафаел Перес, който в 15-ата минута се забави много при изнасянето на топката и тя му бе отнета. Оттам последва опасно центриране в наказателното поле и макар нападател на Пелистер да не засече, по-класен отбор можеше да изстиска максимума от подобна ситуация. Перес нямаше много работа в контролата, но не беше уверен в отиграванията и това може да притеснява армейците. След почивката две груби грешки, по подобие на Перес, допусна и Красимир Станоев, който игра в центъра на защитата.
Петрус Бумал също допусна сериозна неточност, но в средата на терена, която можеше да доведе до гол. В 23-ата минута той си „спря” по комичен начин топката. Тя отскочи на няколко метра от крака му в ситуация, в която камерунецът бе напълно необезпокояван. И макар да нямаше никой около него, кълбото бе овладяно от Милен Василев, който направи контра, проби навътре и стигна до шут, макар и неточен. Пак срещу по-класен съперник такава грешка може да струва скъпо. Бумал по всичко изглежда ще бъде титуляр в дербито, предвид че започна с Пелистер, но трябва да подходи с много по-голяма концентрация. Подобно на централната двойка бранители и той не блести в техническо отношение.

Другото слабо звено продължават да са статичните положения пред вратата на съперника, от които червените така и не успяват да се възползват по най-добрия начин. Когато ЦСКА трябва да вкара гол от такава ситуация, няма никаква идея как да го направи. Диого Виана бе получил указания да центрира от статичните положения, но не се справи добре в близо десетте си опита. Нито едно от подаванията му от фаул или корнер не доведе до голова опасност. Обикновено топката ставаше лесна плячка за отбраната на Пелистер и бе изчиствана. Липсваше добра насоченост, острота на подаването или елемент на изненада чрез разиграването на някакво заучено положение. Съвсем банални центрирания, които не доведоха до нищо съществено пред вратата на македонците. Очевидно на ЦСКА му липсва качествен изпълнител на фаулове и корнери. А статичните положения могат да са с цената на победа в мачове като Вечното дерби. При Стойчо Младенов армейците го показваха неведнъж.

Така треньорът на ЦСКА Еди Йорданеску има върху какво да мисли за предстоящия сблъсък със сините. Подобни слабости обаче трудно могат да бъдат изчистени от днес за утре.

„Тема спорт“

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments