> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

ЦСКА: Започваме строежа на новия стадион


1
0
185

ЦСКА е платил малко над 3,1 млн. лева на държавата и по този е изчистил задълженията, които имаше за ползването на стадион “Българска армия” и базата в “Паначрево”. Това бе една от основните пречки пред “червените” за тяхното желание да построят нов стадион.
Информацията бе потвърдена както от министъра на спорта Радостин Василев, така и от клуба. А с изчистването на тези стари задължения става ясно, че Гриша Ганчев започва да строи новия стадион.

“Армейци,
Ползотворното ни и конструктивно сътрудничество с Министерството на младежта и спорта, както и желанието на двете страни да бъдат част от прозрачен, законен и коректен процес за построяването на новия стадион на ЦСКА, доведе до нова решителна стъпка по сбъдването на нашата всеобща мечта.

Уведомяваме ви, че ръководството на клуба вече е изчистило финансовите ни задълженията към държавното дружество “Сердика спортни имоти”. След направеното от наша страна значително и финално плащане от 3 138 670.53 лева балансите показват, че ЦСКА вече е погасил изцяло дължимата към държавата обща сума в размер на 6 милиона и половина лв.

Въпреки непредвидените обстоятелствата и трудната икономическата конюнктура в българския и международния бизнес, ви информираме, че клубът и ММС сключиха така дългоочаквания договор за партньорство и вече можем да предприемем реални действия за строежа на новия ни дом – стадион “Българска армия”.

Предстои сериозна работа по издаване на съответните разрешителни и съгласувания, но вярваме, че нещата ще се развиват вече в по-бързи и оперативни темпове и до края на календарната година ще бъдат завършени необходимите документални процедури”, пишат “червените”.

На пресконференция пък Радостин Василев обяви, че днес двете страни подписват допълнително споразумение към действащия договор, за да може ЦСКА ефективно да построи новия си стадион. На 29 април ЦСКА е изплатил 3 138 670.53 лева, а с това плащане дружеството няма задължения към “Сердика спортни имоти” и е възможно отдаване на съоръжението за построяване на нов спортен обект.

“На практика имаме ясна пътна карта, чрез която Министерството, “Сердика спортни имоти” ще отдаде правото на строеж, чрез което да започне построяване на стадион”, добави Василев.

Снимка: Фейсбук

1
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx