> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Цирк дьо Петев в Япония! Скандали, липсващ доктор и един треньор по-малко


Цирк дьо Петев в Япония! Скандали, липсващ доктор и един треньор по-малко

0
0
59

Публикувана на: юни 11, 2016

Цирк „Петев“! Така можем да определим японското турне на националния тим. И ако някой си мисли, че резултатите — 2:7 от домакините и 0:4 от Дания е най-лошото от пътуването ни до Страната на изгряващото слънце, жестоко се лъже. „Меридиан Мач“ научи потресаващи факти от лагера на нашите. И тук не става дума за скандалите с Венци Христов и Георги Миланов.

Ден преди втората среща с Дания от Япония си е тръгнал лекарят на националния отбор Валентин Великов. Той е бил привикан във Франция, където се провежда Евро 2016. Там са събрани множество доктори на национални селекции, за да се запознаят с новите антидопин-гови правила. Проблемът не е, че Великов си е тръгнал. Той е знаел доста по-рано, че ще трябва да остави отбора. Въпросът е защо не е бил подсигурен негов заместник. Така за мача с Дания (0:4) ние сме били без доктор.

Това е шокирало повечето от играчите, които не са виждали подобно нещо дори и в детско-юношеските си години. Така, ако, не дай Боже, някой от националите ни се беше контузил, то можеше да се стигне до изключително куриозни гледки.

Още нещо накарало, японците да ни се смеят. И то е, че загрявката на „трикольорите“ преди срещата с Дания е била водена от… кинезитрапевт. По принцип това е задължение на кондиционния треньор или на асистента на Петев – Алекси Желязков. Както е известно, Роко Перота стана част от Левски в началото на януари и в момента националите нямат кондиционен спец, въпреки желанието на БФС да бъде назначен такъв. Кмета и Желязков пък решили да правят нещо друго, вместо да водят загрявката. А резултатът се видя – 0:4 за „червения динамит“.

„Меридиан мач“

Споделете
0
0

Comments