> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

„Фъстъкът“ Чорбаджийски се превърна в лидерът на ЦСКА


„Фъстъкът“ Чорбаджийски се превърна в лидерът на ЦСКА

0
0
224

Публикувана на: юли 24, 2016

Дълги години най-голямата болка на феновете на ЦСКА бе, че в първия отбор не играят собствени кадри. Преди години на Армията масовата практика бе привличането на недоказани и скъпоплатени чужденци, които изяждаха местата на талантите. И поради тази причина не един и двама перспективни кадри на армейците блеснаха на друго място, а не в дома си. Там, където им е мястото. Но, това вече е минало. Сега в ЦСКА се залага главно на млади и перспективни момчета с голям потенциал и възможност за развитие. А най-хубавото е, че за червените таланти Армията вече не е само място, на което да подкрепят любимия си отбор. Това е мястото, в което те прохождат във футбола. И именно в ЦСКА те могат да сбъднат мечтите си.

Безспорно най-актуалното име в момента на Армията е това на младока Божидар Чорбаджийски. За много кратко време, момчето, което става и ляга с мисълта за най-титулувания клуб в България се превърна в любимец на феновете. И това е съвсем закономерно. Въпреки невръстната си възраст, 20-годишният талант показва, че с воля, характер и себераздаване както в тренировките, така и в официалните мачове, всичко може да бъде постигнато. На Армията защитникът расте не с години, а с часове. С всеки изминал мач Божидар прави нова стъпка в развитието си в преследването на целта – един ден да стане сред най-добрите играчи на този пост, не само у нас, а и в Европа.

Трудно някой може да каже кога точно Божидар се записва да тренира в ЦСКА. Едни казват, че е бил на 7 или 8 години, а според други е бил много по-малък. От хлапе се подготвя с „червените“, а за него това е сбъдната мечта, защото цялото му семейство е „червено“. „Цялото семейство е от цесекари. Баща ми, дядо ми, всички. Почнах преди 12-13 години на „Червено знаме“, бяхме фъстъци тогава. Аз бях с по-големия набор и след година и половина почнах да се развивам, явно са видели нещо в мен. Ангел Калбуров, който за съжаление вече не е между живите и на когото дължа всичко, ме извика и ми каза, че на следващия ден имам мач от 10,00 часа сутринта. Това стана дори без да имам и една тренировка с моя набор“, спомня си за първите стъпки Божидар.
И въпреки че е само на 20 години, Чорбаджийски вече е смятан за един от лидерите на ЦСКА. Младият защитник често получава капитанската лента, когато Борис Галчев е сменян в мачовете на „армейците“.

Като малък един от любимите футболисти на Чорбаджийски е бил Христо Янев. Именно неговият идол бе човекът, който му подаде ръка и го направи несменяем титуляр в родния му отбор. Въпреки, че защитникът дебютира в „А“ група под ръководството на Милен Радуканов през сезон 2012/13, едва ли може да се отрече, че именно Янев е човекът, който е изиграл най-голяма роля за развитието му. Младият специалист още преди година видя безспорния потенциал на младока и без да се замисля го хвърли в дълбоката вода. Битките във „В“ група през миналия сезон калиха характера на Божидар, който днес действа на терена с мъдрост и опит неприсъщи за голяма част от младите футболисти у нас. Неслучайно и често на ръката на Чорбаджийски може да бъде забелязана капитанската лента на ЦСКА. Защото всички на Армията са наясно, че един ден това може да е новият лидер на тима. По време на подготовката на червените в Австрия, младокът за пореден пък блесна с изявите. Да се изправиш срещу доказани нападатели като Паласио, Йоветич и Икарди, и да излезеш като краен победител е нещо, което не всеки може да постигне. Още повече на 20 години. Не е странен и факта, че дори селекционерът на националния отбор Ивайло Петев, който в продължение на година отказваше да викне играч на ЦСКА, в крайна сметка прати повиквателна единствено на Чорбаджийски. Явно дори Кмета е видял безспорния потенциал на новия лидер на армейците. А с тези бързи темпове на развитие, много скоро на вратата на ЦСКА ще се наредят безброй мераклии за подписа на новата звезда на Армията – Божидар Чорбаджийски.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments