> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Феновете на Славия към Венци Стефанов: Стадионът ни тъне в разруха, кога ще има решение?


Феновете на Славия към Венци Стефанов: Стадионът ни тъне в разруха, кога ще има решение?

0
0
238

Феновете на Славия се обърнаха към президента на клуба Венцеслав Стефанов с призив да обърне внимание на стадиона на клуба, който според тях тъне в разруха.

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

Най-старият съществуващ български клуб навърши 104 години преди няколко месеца и това бе ознаменувано в полите на Витоша със страхотен рок-концерт и спортни демонстрации на деца от различните школи на „Славия”. Това бе повод за стотици слависти отново да посетят футболния дом на „белия” отбор – мястото където се преплитат спомени, трибуните, на които всеки един от нас е изтръпвал при излизането на футболистите на „Славия” на терена, там където славната някога история се сблъсква с трагичното настояще…

Болката на всички слависти е голяма и това е видно. Решение на проблема с домакинстването на нашия стадион не ни се предлага. Слушаме едни и същи брътвежи и оправдания постоянно. А броят на славистите по трибуните на Националния стадион „Васил Левски” се топи с всеки изминал двубой. Ние не сме изчезнали, просто мястото ни не е там на мачовете от вътрешното първенство. За справка, на футболния турнир за фенове в чест на 104-ия рожден ден на „Славия” и в памет на нашия приятел Петър Добрев – Ханса имаше повече участници, от колкото хора средно на домакинските мачове на „белия” отбор.

Да не говорим за тези на концерта в същия ден. Това е нещото, което ние с удоволствие правим. Съхрнанението на слависткия дух, уважаеми ръководители, е в наши ръце и е наша отговорност и призвание да го поддържаме. И ни боли от това, че нашата светиня – стадионът – се руши. Това, което от една страна ни се поднася от ръководството като оправдание е, че „пари за нас няма”. И вероятно донякъде е така, защото голяма част от отборите от Първа професионална лига или направиха осветление с еврофинансиране, или им беше отпуснат поредният заветен държавен милион. Държавата в общи линии се погрижи почти за всички, с изключение на „Славия”.

Логичното обяснение е, че отборите са или изцяло на държавна издръжка (като „Берое”) или стадионите им са изцяло общинска собственост (като при почти всички тимове), или просто са близки на властта и им дават четири милиона за трибуна „Моци” (например). Да, ОСК „Славия” притежава стадион „Славия”, но не изцяло. Общинското участие е 33% и това не трябва да бъде подминавано с лека ръка. И, да, очевидно не е във възможностите на ръководството на „белите” да изгради мечтаното осветление, за да се лицензира стадиона. Те предпочитат да не се занимават с осигуряването на поддръжка, озвучаване, охрана, пожарна и линейка на всеки двубой, защото си плащат наем за това на друга арена. Ние не сме тръгнали да се молим, но ако има критерий, то той следва да бъде еднакъв за всички. Въпросът ни и към държавата, и към ръководството е ще има ли решение на нашия проблем със стадион „Славия”? Кога? Как?

Не, г-н Стефанов, това не го решава „онзи от Делиормана”. Защото е нормално да има някакви стандарти за провеждане на един двубой. Вие, в диалог с държавата, трябва да ни върнете там, където ни е мястото. Това е Ваша отговорност и призвание като ръководител на такъв легендарен за българския футбол отбор като „Славия”. Г-н Стефанов, обръщаме се лично към Вас. Въпросът не е само в това да светнат лампите. За да изгрее слънце и на нашата улица трябва да се положи много повече от една боя. Ние нямахме елементарна поддръжка на химическите тоалетни (други няма); трибуните в „Б” и „Г” сектор буквално се рушат; инфраструктурата около стадиона е в окаяно състояние; за таблото да не говорим. И това са само една много, ама много малка част от проблемите на дома ни.

Не ги подминавайте, не ги омаловажавайте. Присъствието на футболен клуб „Славия” в интернет трябва да е огледало на клуба. За съжаление имаме жалко подобие на уебсайт, което средностатистически петокласник може да създаде в междучасието. Имаме и жалко подобие на пресаташе, заради което брахме невиждан срам в двата си мача със „Заглембе” – и в София, и в Полша. Въпиещо некомпетентният по всички въпроси Борислав Константинов няма място в „белия” клуб. Но пък от друга страна той е в тон с всичко, случващо се в него.

За край, г-н Стефанов, трагичното е, че от няколко месеца табелата с името на нашата легенда Стоян Коцев – Кано, покровителят на комплекса помощни игрища до стадион „Славия” със същото име, стои откъртена и счупена – захвърлена в миманса, точно като самия стадион… А за това държавна помощ не трябва. Трябва любов към „Славия”, признателност и морал и по-малко шлякатарене по медиите. И поне два пирона…

Ултрас Славия

Бойс София

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments