> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Феновете в управата отсякоха: Левски не може да е „за“ незаконно връщане на ЦСКА и Литекс в елита


Феновете в управата отсякоха: Левски не може да е „за“ незаконно връщане на ЦСКА и Литекс в елита

0
0
217

Дата: април 6, 2016

Фенските организации на Левски, които са част от Управителния съвет на „сините“, обявиха категорично, че клуба не може да се обяви в подкрепа на реформа на родния футбол, при която ЦСКА и Литекс на практика ще бъдат върнати в елита против всички закони и разпоредби на УЕФА и ФИФА.

Ето какво пуснаха в официалните си страници – НКП, Тръст „Синя България“ и Сдружение „Сини Сърца“:

Като членове на Управителния съвет на Левски и представители на привържениците на клуба в него, Тръст „Синя България”, Национален клуб на привържениците на Левски и Сдружение „Сини Сърца” настояват за ясна и безусловна позиция във връзка с представения проект за реформа на футболното първенство на България.
Левски не може и не бива да подкрепя никакъв формат на първенството, в който се заобикалят критериите „спортни резултати” и „лицензиране”, както и се заобикалят императивни разпоредби на УЕФА и ФИФА за „местене” и „припознаване”. В тази връзка, Левски София не може да съглашателства с явен опит да бъдат спестени данъци и други задължения от страна на аматьорския ЦСКА в размер на десетки милиони левове, докато сам е покривал всички критерии за лицензиране и собствените си задължения с огромните усилия на обикновените си привърженици в дарителската акция „Левски е твой” през 2015 г.

Левски София не може да съглашателства с явен опит да бъде върнат в елита отборът на Литекс Ловеч по административен път.

Смятаме, че Литекс Ловеч бе изваден от “А” група заради много по-сериозни причини от „спортните”, след като под диктовката на своите ръководители разруши първенството на България за този сезон с излизането си от терена в мача с Левски и предреши административно битката за шампионската титла.

След като ПФК “Левски” АД води съдебна битка в Лозана по този повод, няма как да си затваря очите и пред подобна явна административна манипулация.

Левски София не може да съглашателства с монопола на Кирил Домусчиев в собствеността на телевизионните права, което е явен конфликт на интереси с позицията му в Лудогорец. Изумени сме, че в проекта за ново първенство този въпрос очевидно отсъства, независимо че прави финансово зависими останалите клубове в България и това създава очевидни предпоставки за получаване на неспортно предимство.

Като членове на Управителния съвет настояваме Левски София да се обърне към всички възможни институции и да използва всички свои правомощия на страна в проекта, за да попречи на готвеното административно безобразие от БФС.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments