> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Фамозен срам за националите и Боби! БФС пробутва безплатни билети на всеки, беларусите май ще са повече


Фамозен срам за националите и Боби! БФС пробутва безплатни билети на всеки, беларусите май ще са повече

0
0
41

Публикувана на: ноември 12, 2016

Националният отбор на България по футбол продължава да генерира изключително слаб интерес у феновете. До вчера бяха продадени едва около 100 билета за 43-хилядния стадион „Васил Левски“ за световната квалификация с Беларус. Мачът е утре от 19:00 часа. За целия ден четвъртък точната бройка бе 47, като едва 4 от тях бяха взети от касите пред съоръжението. Останалите са купени от електронната система, с която БФС работи.

Поради липсата на интерес БФС изтегли от продажба ВИП билетите, които са на цена 100 лева. На стадиона срещу Беларус се чакат не повече от хиляда зрители, които се насочват само в централните трибуни. Секторите, в които се настаняват агитките – Б и Г, вероятно ще останат затворени. Те са на цена от 10 лева. От БФС дават билети на свои служители, които безплатно да ги раздават на приятели – друг шанс за поне малко по-голяма посещаемост явно няма.

От всички 45 блока на „Васил Левски“ в продажба са пуснати талони само за 8 от тях, в които влиза и този за гостуваща агитка. На последния мач пред родна публика – драмата с Люксембург, завършила с победа 4:3, имаше 4202 души по данни на УЕфА.

Антирекордът по посещаемост на официален мач на трикольорите е от срещата с Грузия (6:2) през октомври 2009 година (б.а. – световна квалификация), когато на трибуните са едва 700 души. Малко повече са тези, които се изкушиха да гледат двубоя с Уелс от евроквалификациите две години по-късно (0:1 – октомври 2011-а) -1672 зрители.

Липсата на публика в мач с Беларус няма да е новост. В контролата между двата тима през март 2014 г. само 1200 души изгледаха на живо успеха на националите с 2:1.

Има и по-лошо – 87 пропуска вече са в ръцете на беларуски фенове. Бойна група от тях от снощи е в София, като четирима дори успяха да посетят четвъртодивизионната среща между Левски-Раковски и ЦСКА 1948. Ултрасите на Динамо (Минск) се похвалиха, че атакуват столицата ни директно от Атина. Там Беларус би с 1:0 Гърция в контрола. Отделно голяма агитка ще пристигне с чартъра на националния отбор от Минск.

Споделете
0
0

Comments