> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Фамозен проект в Плевен! Спартак ще се шири на стадион за 15 млн. лева


Фамозен проект в Плевен! Спартак ще се шири на стадион за 15 млн. лева

0
0
2041

Публикувана на: октомври 4, 2016

В община Плевен днес бе представен проект за нов стадион на общинския Спартак Плевен, отговарящ на стандартите на УЕФА. Идейната и техническата фаза на проекта е финансирана от спонсора на клуба Иван Динов. Той заяви, че е реалистично първия етап на съоръжението да се построи за 12 месеца, при осигурено финансиране.

Според предварителни разчети първият и основен етап ще струва около 9,5 млн.лв., цялото съоръжение /на четири етапа/ – около 15 милиона.

Кметът на Плевен Георг Спартански заяви, че общината сама няма да може да финансира строителството без подкрепа от държавата. Той бе категоричен, че политиката на общината е не да прави козметични ремонти на съществуваща, остаряла и износена база, а да инвестира в перспективно, съвременно строителство, за развитие на спортна инфраструктура по най-нови критерии и стандарти. Плевен е 7-мият по големина град в България, но в него не са правени инвестиции от държавата от десетилетия, допълни кметът. Плевен е и представител на Северозападния регион – най-изостаналият в страната и ЕС, затова, ако държавата смята да заличава диспропорции в развитието на Севера и Юга, би могла да помогне за проекта, каза Спартански. Той се надява да получи разбиране от спортния министър и министър-председателя, които определи като „спортни хора“, както и от сегашния председател на парламента.

Представеният проект отговаря на изискванията на УЕФА за провеждане на двубои от груповата и заключителната фаза на турнира Лига Европа. Стадионът ще бъде с електрическо осветление, монтирано на козирките на трибуните и така електрическите стълбове няма да пречат на зрители и телевизионни камери. Предлага се мястото му да бъде на сегашния „Плевен“. Новото съоръжение ще бъде с капацитет 15 000 места, изцяло покрити.

Строителство ще е поетапно. Стартът може да бъде даден за първи етап – нов терен, осветление и сектор А /срещу сегашната официална трибуна/ на четири нива – партер със съблекални, лекарски кабинети, спортно-възстановителен център, фитнес зала, допинг контрол, пресконференции, магазин за фен артикули. Второ ниво – официална трибуна с 4 000 места, зона за ветерани, ресторант. Трето ниво – ВИП ложа с 240 места и зала. Четвърто ниво – за журналисти, кабини, студия. Предвидени са отделни асансьори за ВИП ложата и зоната за журналисти.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments