> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ужас и безумие! БФС не приназва титлите на ЦСКА, евентуално клубът взима само тези на Литекс


Ужас и безумие! БФС не приназва титлите на ЦСКА, евентуално клубът взима само тези на Литекс

0
0
220

Публикувана на: юни 14, 2016

Изпълнителният директор на Българският футболен съюз Павел Колев коментира цялата сага с ЦСКА, като заяви, че новоучреденият ЦСКА няма как да има 31 титли. Колев поясни, че в най-добрия случай отборът ще има 4 шампионски трофея, колкото притежават „оранжевите“. Иначе Колев добави, че фактически няма пречки да бъде Литекс да се преобразува.

„Както казахме миналата седмица, такава възможност реално съществува, въпросът е дали документите, които са внесли от новото дружество, което е на практика до сега съществуващото ПФК Литекс с променено седалище, име и клубни цветове да бъде допуснато до участие. Предстои и заседание правната комисия, която вероятно ще има становище“, заяви Колев пред „Дарик радио”.

„Важно е да има разграничение между двата проблема, тъй като те се смесват – новият формат на А група и ЦСКА. Това са две съвсем различни неща. Аз не бих искал едното да разваля другото. Работата по новия формат продължи около 8 месеца. Това бе процес, в който участваха всички и така нещата бяха приети с пълно единодушие. Няма възразили. Има протокол, звуков запис. От друга страна стои казусът ЦСКА. БФС не може да се противопостави на това, което се случва. ПФК Литекс се преименува и се мести в София. Това не е нещо, което не се случвало преди. Да подчертая, че както и да се преименува този клуб, това няма как да бъде клуб с историята на ЦСКА и да има 31 титли, в най-добрия случай това ще е клуб с 4 титли. Казвам това, защото съгласно всички правилници на УЕФА и наши при едно такова преобразуване, членството на клуба в БФС се прекъсва, което води до анулиране на всички постижения. Много възможно е шампионските титли на Литекс да идат в историята. Това разбира се са официалните статистики. Какво ще припознаят феновете и как ще се развият нещата тепърва ще разберем“, продължи шефът в БФС.

„Това е един голям морален проблем – ПФК ЦСКА АД, което е носител на 31 титли все още съществува. Ако тази трансформация се бе направила след обявяването в несъстоятелност на това дружество, вероятно нямаше да ги има тези разговори. Но в момента все още има възможност дружеството ПФК ЦСКА АД да продължи участието си във В група, по-малки са шансовете за Б група. Нещата са меко казани объркващи за всички. От тази гледна точка работата на съда трябва да бъде свършена и тогава ще видим какво ще се случи“.

„Аз в конкретика не мога да коментирам декларацията на Левски. Левски заедно с ЦСКА са най-популярните клубове у нас. Мнението на този клуб винаги е важно. Не ми хареса факта, че представител на този клуб участваше във всички срещи, задаваше въпроси, отговаряше му се, имаше възражения. Също този представител участва и в гласуването, изрично бе обяснено, че участват 14 отбора, 9 от които са лиценз, за останалите предстоеше да получат. Попитахме имали проблем да пристъпим към гласуване. Това е описано в протокола и сега постфактум да се обяснява, че гласуването е било нелегитимно. Това прави и гласуването на представителя на Левски нелегитимно. Това са все неща, които ме смущават. Иначе позицията по същество за мен поне не е изненада. Логично е да бъде такава. Мисля, че трябва да изчакаме решението лицензионната и правната комисия и след това да видим какво ще реши изпълнителният комитет на Българският футболен съюз. Това е органът, който взима крайните решения. Те трябва и да потвърдят гласуването от миналата седмица“, завърши Колев по темата.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments