> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ужас! Дълговете на ЦСКА отново стават 30 милиона


Ужас! Дълговете на ЦСКА отново стават 30 милиона

0
0
101

Дата: януари 17, 2016

Дълговете на ЦСКА тръгнаха да се увеличават след възраженията, които бяха внесени в съда по делото за несъстоятелност на „червените“.

Повечето от кредиторите, които бяха отхвърлени на първо четене от синдика Дора Милева, вече са си оправили документите със забележките, които тя е направила. Така сега пред съдияята на делото има два пътя. Единият е да признае взиманията и да включи претенциите към досегашните 19 милиона, които бяха включени в първите списъци на кредиторите. Вторият е да прати тези, които са недоволни, да заведат установителни искове.

Те могат да се проточат и няколко години и ще повлияят на процеса на оздравяване на дружеството. По закон планът за оздравяване трябва да покаже, че има средства да покрие и всички установителни искове, които са заведени до момента. Единственото, което губи кредиторът е правото на глас в Общото събрание, което фактически управлява дружеството в момента. Всички акции са обезсилени и властта е в ръцете на синдика.

До края на следващата седмица изтича срокът за подаване на възраженията по списъците, които бяха изготвени от Дора Милева, след като проблемът с публикуването ив в Търговския регистър беше решен.

След това започва едномесечният срок за представяне на оздравителен план, който да бъде приет от всички класове кредитори без изключение. При изтичането му се свиква Общо събрание, което или приема, или отхвърля плана. При втория случай дружеството се обявява в ликвидация и всичко за ЦСКА в този вид приключва на секундата.

„24 часа“

Споделете
0
0

Comments