> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Удар по ЦСКА! Новата звезда на тима аут за Дунав


Удар по ЦСКА! Новата звезда на тима аут за Дунав

53 0

Публикувана на: май 5, 2017

Крилото на ЦСКА Кирил Десподов почти сигурно ня­ма да започне като титуляр в неделното домакинство срещу Дунав. 20-годишният талант се представи силно във вечното дерби (3:0), но е получил болки в адукторите след срещата и от началото на седмицата се готви на облекчен режим. Той не воде­ше пълноценни занимания и вчера и шансовете му да по­падне сред стартовите 11 в неделя са минимални. Ако днес тренира на пълни обо­роти, той ще е част от гру­пата за двубоя и може да се появи като резерва през второто полувреме. Ако обаче се готви на облекчен режим и днес, най-вероятно ще остане извън 18-те.

Крилото от доста време има проблеми с адукторите. Той пропусна второто вечно дерби през сезона (1:2), тъй като получи алергия от хап­чета срещу болките в муску­лите.

При положение че Деспо­дов не се възстанови, пред треньорския щаб на ЦСКА ще има два варианта. Единият е свързан със завръщането на Руй Педро в стартовия съ­став на позицията зад напа­дателя, като в този случай Арсенио и Кулма ще атаку­ват по крилата. Другият е включването на Меркадо вместо Десподов и запазване на останалите офанзивни играчи, започнали срещу Лев­ски.

Състоянието на Петрус Бумал, също като на Деспо­дов, не е добро. Камерунският халф се готви заедно с нападателя на облекчен ре­жим и по всичко изглежда, че ще остане извън сметките за втора поредна среща. Бу­мал пропусна вечното дерби заради травма в бедрото, получена по време на мача с Лудогорец (1:1). На разполо­жение на Белчев няма да е още Кристиян Малинов (на­казан за 3 двубоя). Така Давид Симао отново ще е титуляр в средата на терена при от­съствието на Бумал, а в гру­пата този път може да по­падне Никола Колев.

„Тема спорт“