> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Трансферна цел от „А“ група бърка сериозно в касата на Левски


Трансферна цел от „А“ група бърка сериозно в касата на Левски

0
0
76

Дата: април 7, 2016

Няма начин Черно море да изпусне Матиас Курьор без пари, разбра „7 дни спорт“ от близки до клуба. Напоследък усилено се говори, че интерес към футболиста проявява Левски. Столичани се надяват да го отмъкнат като свободен агент през лятото. Сметките им обаче са напът да се объркат.

На „Тича“ по принцип имат практика да не задържат футболист, който пожелае да напусне, без значение с какъв статут се ползва в тима.

При Курьор положението е малко по-различно. Националът на Мартиника минава за най-конвертируемия футболист на „Тича“ в последните години, който освен това е вдигнал в пъти цената си след фамозния гол срещу Левски, който донесе първата Купа на България във витрината на Черно море миналата пролет.

Според вътрешна информация в най-скоро време Матиас ще подпише нов договор с Черно море. Футболистът е морално задължен на клуба, който го привлече контузен от трета дивизия на Испания през 2014 година. Първоначалната идея беше Курьор да мине проби, но тогавашният треньор Александър Станков обяви, че халфът не е футболист за проби, и директно замина с тима на подготовка. Затова сега той ще върне жеста, като удължи контракта си, в който ще има фиксирана сума за откупуването му. Така, ако Левски иска да го има, ще трябва да развърже кесията.

Кандидати за подписа на Матиас има и от чужбина. Сред тях са беларуският Динамо (Минск), както и други клубове от бившите руски републики.

Споделете
0
0

Comments