> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Топ малоумие, на което са способни само в БФС! Решението за расисткия скандал с Дяков – нечувана глупост!


Топ малоумие, на което са способни само в БФС! Решението за расисткия скандал с Дяков – нечувана глупост!

0
0
319

Публикувана на: май 16, 2017

Етичната комисия на Българския футболен съюз се е сезирала още сутринта на първия работен ден от седмицата по повод „маймунския“ скандал от мача „Лудогорец“ 2 – „Оборище“ (Панагюрище, 1:1), пише „България Днес“.

След срещата от Втора лига играчът на панагюрчани Ели Маркес се оплака, че колегата му от „орлите“ Светослав Дяков го е наричал „маймуна“ и „мангал“ след единоборство край тъчлинията. Дяков отрече обвиненията, като обяви, че това е стъкмен скандал, целящ да злепостави клуба и играчите от Разград. Треньорът Георги Дерменджиев и цялото ръководство на шампионите застана зад капитана на тима и на националния отбор. Самият Дяков има цели единадесет съотборници, родени в Бразилия, също както и Маркес, и според шефовете никога не е имало и нюанс на расистко отношение помежду им – напротив, всички са в приятелски отношения.

Според източник от футболната централа докладите на съдията Стефан Павлов и официалните лица все още не са разглеждани в комисиите. Дисципът обаче се е самосезирал заради изявите в медиите по въпроса. Проблемът се очаква да бъде разглеждан през тази седмица, но още не е определена дата. По принцип и двете страни ще бъдат извикани в София, за да дадат показания лично. На разпит ще бъдат подложени и длъжностните лица, както и ако има други свидетели сред футболните деятели, повелява правилникът.

След скандала от БФС вече обмислят и промяна в правилата за провеждането на турнирите, признаха висши чиновници пред „България Днес“. Абсурдът идва от това, че един футболист, в случая Светослав Дяков, е наказан да не играе един мач за „Лудогорец“, но това, както се оказва, важи само за Първа професионална лига. Нищо не му забранява да играе за втория отбор на тима във Втора лига. Парадокс би се получил също, ако се докаже вината на капитана на „орлите“. Тъй като двубоят е бил от втория ешелон, евентуалното наказание от поне три мача ще важи само за второто ниво на футбола ни, а Дяков спокойно ще може да си рита за първия тим.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments