> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Съпругата на Гунди: Георги си даде живота за Левски, а утре пак ще сменят името на стадиона


Съпругата на Гунди: Георги си даде живота за Левски, а утре пак ще сменят името на стадиона

0
0
259

Публикувана на: февруари 15, 2017

Величка Маркова-Аспарухова даде интервю за OFFNews по повод смяната на името на стадиона на Левски, който вече ще се казва „VIVACOM Арена Георги Аспарухов“. Ето какво каза Лита, както е известна вдовицата на Гунди:

Г-жо Аспарухова, как приемате решението на Левски за името на стадиона?
– От една страна, важното е, че се запазва и името на Георги, а не изчезва. От друга страна, цялото това накуп ми звучи провинциално. Особено с тази дума на латиница. Но коя съм аз, че да давам мнение!

-Е, все пак сте съпруга на Гунди – символът на Левски?
– Вижте, така или иначе хората ще си казват „Георги Аспарухов“ на стадиона. Защото утре ще дойде друг спонсор и ще стане „МТел Георги Аспарухов“, „Не знам какво Георги Аспарухов“. А Георги даде живота си за този отбор! Буквално! Но като сменят името, нека поне осигурят пълна издръжка на Левски.

– То май само те дават в момента?
– Да дават, но за друг Левски. Отбор от левскари. Отбор като този, който създаде Бобата Жечев. Знаете ли колко ругатни отнесе, че наложи Наско Сираков! Викаха на Наско „дърво“, аз също не го харесвах в началото.

– Сериозно?
– Да, тогава живеехме с Бобата в една къща. Ходех на мачовете на Левски, после се прибирахме със съпругата му. Казвах: „Боба, заради Наско те освиркват по трибуните, какво ли не говорят“. Той ми отговори, че има много хляб в Сираков. И го наложи. Тогава вкара сред титулярите шестима юноши – Наско, Гиби (б.р. – Божидар Искренов), Краси Коев, Боби Михайлов, Кокала, Ники Илиев. Заложи името си. Те обгоряха в битките и на следващата година станаха шампиони с Васил Методиев. И всички аплодираха Шпайдела. А не Бобата Жечев, който е истински лев-скар и заслужаваше. Защото Шпайдела беше левскар колкото аз съм от Локомотив. Ето такъв човек трябва на Левски – честен и смел.

– Благодаря Ви за Времето!
– И аз ви благодаря. От вас научих, сега приятелите ще ми подпалят телефона. Има луди левскари сред тях. Иначе Левски преживя да се казва Витоша, така че… Приятен ден.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments