> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Създават нов клуб в Ловеч, който да е лицето на града


Създават нов клуб в Ловеч, който да е лицето на града

0
0
294

Публикувана на: май 31, 2016

В Ловеч ще бъде създаден нов футболен клуб, който ще заеме мястото на ПФК Литекс (Ловеч) АД и ще бъде лицето на футбола в града, научи БТА от два независими източника. Този ход се налага след като бизнесменът Гриша Ганчев започна процедура по изкупуването на Литекс от името на ново дружество, свързано с ЦСКА. Все още обаче няма яснота кой ще бъде собственик на новия клуб в Ловеч, като вървят преговори по темата.

Първоначалните планове са клубът да се състезава през новия сезон в Северозападната В група, но за да се случи това е необходимо да придобие право на участие от друг клуб, който има такова. Неофициално се говори, че новият клуб от Ловеч ще заеме мястото на Чавдар (Троян), който сега се състезава в Областната група, но има право според Наредбата да кандидатства за място в трета дивизия. Стъпката се предприема за да не се губи една година в четвъртото ниво на футбола.

Футболната академия Литекс ще се запази в по-голямата си част и ще премине към новосъздадения клуб. Логично, момчетата от школата ще бъдат и основния гръбнак на отбора в трета лига. Все още обаче няма яснота какво ще се случи със собствеността върху спортната база, която се стопанисва от актуалния клуб ПФК Литекс (Ловеч). Базата, която до 1996-а година беше общинска собственост, е включена в дружеството Ловеч Спорт96. В него 51 процента се държат от клуба, а 49 процента от общината. Няма яснота каква ще бъде съдбата на футболистите, както и не се знае какво ще бъде името на новия клуб.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments