> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Спас Русев си хвана сакчето и си замина за Лондон! Бизнесменът окончателно се оттегля от Левски, обяви на кой ще прехвърли акциите


Спас Русев си хвана сакчето и си замина за Лондон! Бизнесменът окончателно се оттегля от Левски, обяви на кой ще прехвърли акциите

0
0
200

Публикувана на: февруари 24, 2017

Спас Русев отговори на въпросите на вестник „24 часа“ преди за излети за Лондон. Той обяви, че се оттегля от Левски и изтъкна, че няма място там, “ където проблемите се решават със събличане на фланелки и нахлуване в съблекалнията на отбора“.

– Г-н Русев, има ли промяна във вашето решение, както очакват много от запалянковците на Левски?
– Не, нямам място там където проблемите се решават със събличане на фланелки и нахлуване в съблекалнията на отбора. Заставам зад думите си в изявлението, те бяха внимателно премислени и категорично не са взети емоционално или прибързано. Да употребя един бракоразводен израз, да речем, че има едно особено „несходство в характерите“, което не ми позволява да остана. Това включва всичко – от идеите ми за управление на клуба, до настояването всичко да е на светло, да е прозрачно и т.н.

– Какъв е коментарът ви за срещата в зала „Универсиада“?
– Първият ми трансфер беше Красимир Иванов като финансов директор, защото финансовата дисциплина и прозрачност са моят приоритет.

– Обвиняват ви, че нямате стратегия и план?
– При задължения от 25 милиона лв. има само една стратегия – оцеляване и последващо стабилизиране. Приоритет е стабилизирането на клуба и рязко подобряване качеството на управление. След това ще мислим за селекции, козирки и тъй нататък, когато можем да си го позволим. Взимането на популистки решения под натиск е в основата на сегашното състояние на клуба. Удивен и възмутен съм от освиркването и охулването на една госпожа, която е дарила 220 хиляди евро. за да спаси лиценза на клуба преди година. Защо? Същото се случи и при споменаването на Виваком, а те помогнаха на клуба в най-критичния момент.
Защо? Това ли е Левски? Така ли ще се отблагодаряваме и отнасяме към нашите спонсори и донори. Виваком е безапелационният шампион на телеком пазара в последните 5 години с близо 2 милиона абонати, предлагащ им около 5 милиона услуги. Разбирам, че това е бизнес, в който водещото са емоциите, но не може да се постъпва хазартно с клуб с вековна история, поне аз не мога да си го позволя, имам принципи, в които вярвам и устоявам.

– Имаше критични коментари в медиите?
– Уличният фолклор затвърждава тезата, че в България всички разбират от футбол и политика, сами можем да си направим изводите къде се намираме и как прогресираме.

– На кого ще прехвърлите акциите?
– На тези, които имат ясна стратегия и финансови възможности. И най-важното – одобрението и подкрепата на всички фенски организации.

– Говорите често за вашата визия за управление на клуба. Защо не ви разбраха?
– Видяхте какво се случи в зала „Универсиада“. Представиха се хора, които са назначени от мен. Това е част от моята визия за управление. Всичко беше абсолютно прозрачно. Сложено на масата. Нито един от другите отбори в България не изнася публично по този начин своите финансови резултати. Считам, че този стил на прозрачност е уникален за страната.

– Но феновете са пак против. Човек остава с впечатление, че проблемите между футболни клубове и фенове в България са практически нерешими и това води до затъването на футбола. Най-добре се развива отборът, който всъщност няма фенове – Лудогорец. Да не би всъщност запалянковците да са първопричината за проблемите на големите и стари клубове?
– Знаете ли, това е едно от обясненията, при това логични обяснения за успеха на Лудогорец. Ръководството работи в спокойна обстановка. Без натиск.

– Обвиниха ви, че не сте развързали кесията, че не сте дали нито един собствен лев за клуба.
– Няма разлика между инвестирането на собствени средства и инвестирането на средства от компания, в която съм основен собственик. Нещо повече. Аз убедих останалите акционери на компанията също да инвестират в Левски. Тоест и те инвестират собствените си средства. Това е разликата, която мнозина не разбират.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments