> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

След доносите в УЕФА, в ЦСКА се притесняват и, че българи ще им провалят трансферите


След доносите в УЕФА, в ЦСКА се притесняват и, че българи ще им провалят трансферите

0
0
433

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков не скри, че се надява на летящ старт на отбора през приближаващия сезон в Първа лига. Бившият национален селекционер обяви шампионската титла като голямата цел пред „червените” и я определи като най-добрия подарък за феновете по случай 70-ата годишнина на клуба.

Момчетата на Стамен Белчев са в заключителния етап от лятната си подготовка, предвид факта, че първенството ни стартира на 14 юли. ЦСКА остави изключително приятни впечатления по време на лагера в Австрия, където постигна 5 победи от 5 мача. „Червените” победиха Вакер Инсбрук (Австрия), Габала (Казахстан), Зенит Санкт Петербург (Русия), Университатя Крайова (Румъния) и Карабах (Казахстан).

„Нямаме никакви причини да бъдем недоволни от седмицата, която отборът прекара в Австрия, също така от изиграните срещи. Безспорно, че резултатите са важни, но най-важен е изводът на треньора, който е доволен от старанието на играчите, от влагането им в тренировъчния процес и тези приятелски мачове. Ще завърша пак с резултатите – те са важни за всеки отбор, който се изгражда. Нашият отбор е такъв. Тези победи водят до натрупване на увереност. Като цяло бих казал, че има удовлетворение от страна на треньорското ръководство и нямаме причини да сме недоволни от подготовката”, сподели Марков пред NOVA.

„Безспорно недопускането ни в Лига Европа се прие доста негативно в клуба. Това до голяма степен е горчива глътка на фона на всичко положително, което се случва. Щеше да бъде прекрасно, ако ни беше дадена възможност да играем в Европа, защото всички състезатели – и българи, и чужденци – се стремят да се изявят на по-високо ниво, за да бъдат забелязани. За нас като ръководство също е важно, защото в едни такива мачове отборът израства. И не на последно място са феновете, които очакват с голямо нетърпение и интерес представянето на нашия отбор на един много по-различен форум и стадий от развитието.”

„Дали си търсим правата? Няма развитие в тази насока, защото е трудно в толкова кратък срок. Това са процедури, които траят по-дълго време, особено при решенията на Спортно-арбитражния съд в Лозана. Дали някой друг ни е „подлял вода”? Не мога да бъда категоричен, но знаем какви са нравите в българския футбол. Твърде вероятно е това да е помогнало при вземането на решение от страна на УЕФА. Не изключвам такава възможност.”

„Всеки един чужденец, който идва в България, той поставя условия за участие в евротурнирите. Когато той играе за отбор от нивото на ЦСКА, той очаква да играе в Европа, да бъде забелязан от клубове. Участието в Европа е един по-висок форум, за да могат състезателите да показват всичко, на което са способни. Това е един пазар, който им позволява да подписват по-добри договори с отбори от по-силни първенства.”

„До края на трансферния период ще се стремим съобразно нуждите и желанията на нашия треньор да привличаме състезатели, които биха били полезни с качествата си и бъдещите си изяви за нашия отбор. Това е въпрос, който ще бъде решаван до затварянето на пазара. Няма да се откажем от нито един добър играч, но няма и да взимаме играчите просто за да попълваме бройката.”

„Водят се перманентно такива преговори, търсят се контакти, но не бихме искали по никакъв начин да афишираме подобни разговори предварително. Практиката показва, че понякога не са се осъществявали подобни сделки, защото пак в наш, български стил, желаейки доброто, правим така, че даден състезател не може да бъде привлечен. Най-добре е тези неща на такъв етап да останат скрити от спортната общественост. Разговори се водят с различни играчи, както треньорът Белчев вече обясни някои отказаха заради неучастието в Лига Европа. Не искам да изпадам в никакви подробности и спекулации. Чак когато нов играч дойде в София и подпише договор, такова нещо не го крием, а го обявяваме пред всички.”

„Цялото ръководство, аз, играчи, спортно-техническият щаб, фенове, всички желаем едно и също – отборът да побеждава. Надяваме се да започнем с летящ старт още в първия кръг (срещу Славия – б.р.), вторият също е важен, играем срещу наш директен съперник (Лудогорец – б.р.). Вярвам, че отборът ще направи всичко възможно, за да победи и покаже още в много ранен етап през сезона, че тази година е подготвен и разполага с всичко необходимо, за да спечели титлата по случай своята 70-а годишнина.”

„Ние много силно желаем трофея, защото това би била много голяма награда за феновете преди всичко. Затова се и прави тази много сериозна подготовка. Трябва да се постигне именно тази цел. Целите в ЦСКА винаги са най-високите.”

„Ударите под кръста са част от нашите нрави, нашите обичаи, от земите по Балканите. Няма да ме изненадат подобни действия, защото опитът го показва. Мисля, че отборът ни върви по такъв възходящ път на развитие, ще се справим и с тези неща. Естествено, когато ударите придобият и друг вид, няма да се поколебаем да отвърнем и извън терена. Няма в никакъв случай да бъдем един клуб, който само да поема удари, без да реагира по никакъв начин и без да разкрива пред обществеността такива подмолни действия”, завърши Марков.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1008
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments