> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Славия награди героите от юношеския национален отбор с професионални договори


Славия награди героите от юношеския национален отбор с професионални договори

55 0

Публикувана на: април 3, 2017

Героите на Славия от Европейския елитен квалификационен кръг при юношите вече са с професионални договори.

За три години с родния си клуб се обвързаха защитниците Петко и Андреа Христови, както и нападателят Калоян Кръстев. И тримата са родени през 1999-а година, а през 2017-а навършват пълнолетие. Кръстев е роден на 24-и януари, а близнаците на 1-и март. Договорката на момчетата и техните родители с президента на клуба Венцеслав Стефанов била да сложат подписите си след края на квалификациите във Франция, където и тримата бяха титуляри и с огромна заслуга за класирането на европейските финали при 19-годишните.

Няколко дни след завръщането на водения от Ангел Стойков юношески национален отбор на тримата бели таланти са представените контрактите, които са за по 3 години. Това е стандартен срок, който е предвиден в документите на БФС за момчета, които идват от школата и подписват с родния си клуб. И за тримата има интерес от чуждестранни клубове, а шефът на Славия води преговори за евентуални техни трансфери.

Стефанов обаче държи момчетата да преминат в отбори, които ще вложат усилия в тяхното допълнително изграждане и това е водещото за него. Въпреки крехката си възраст, и тримата са основни играчи и в мъжкия отбор на Славия./БТА