> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Скандал! Разкриха измама на Спас Русев! Съдът го изловил в крачка на 3 януари


Скандал! Разкриха измама на Спас Русев! Съдът го изловил в крачка на 3 януари

0
0
226

Публикувана на: януари 8, 2017

За собственикът на Левски Спас Русев продължават да се появяват всякакви информации, само не и такива, че действително се интересува от съдбата на клуба. Бизнесменът не се е появявал на „Герена“ от месеци, а първата му изява на родна земя се очаква на 3 февруари на общото събрание на клуба. Точно месец преди нея – на 3 януари, Софийският градски съд е спрял опит за измамно влизане на Русев в БТК, разкрива икономическото издание Transmedia.

Eто целият текст на публикуваният материал, без редакторска намеса:

„Спас Русев потново се подхлъзна в опита си да овладее и документално управлението на структурата от компании в България, в които е съсредоточена собствеността на Българската телекомуникационна компания (БТК).

Още в първия работен ден на 2017 г. Русев и партньорът му Милен Велчев опитаха да прокарат през Търговския регистър промяна в мениджмънта на Вива телеком България. Това е компанията-майка на БТК. Вписването обаче отново беше блокирано от Софийски градски съд по искане на дружеството Емпрено Венчърс на руснака Дмитрий Косарев. Причината за блокирането е, че между групата на Косарев и тази около Велчев и Русев има няколко висящи дела. Част от тях минаха през СГС и сега са в Софийския апелативен съд.

Това е трети неуспешен опит на Русев да се впише като управител на дружеството собственик на БТК. В досегашните опити Русев и Велчев опитваха директно да заменят двама от управителите във Вива телеком България – Златозар Сурлеков и Светлана Бахчеванова. Двмата са управители на компанията още от времето, когато 43% от БТК бяха под контрола на Цветан Василев.

Сега Спас Русев и Милен Велчев опитаха да заобиколят проблема с подмяната на старите управители, като ги оставиха в компанията, но пък променяха начина й на представляване. Според заявлението, Русев би могъл да представлява дружеството самостоятелно. Същото право получава и Милен Велчев.

Забележителното в групата заявени документи е назначаването на прокурист във Вива телеком България. За такъв е предвиден гражданинът на Люксембург Кеймпе Виссе Рейтсма. Той е абсолютно неизвестен в телеком средите. Името му се появява като управител на дружеството Wessanen Trading Limited, което консолидира няколко поделения на машиностроителната група „Азовмашинвест Холдинг“. Част от тези предприятия е и самото „Азовмаш“, както и „Азовобщемаш“, което е един от най-големите производители на газови цистерни. Основният бизнес на групата е концентриран в Мариупол в конфликтната зона в Украйна.

Най-вероятно Кеймпе Виссе Рейтсма е номинация на руската ВТБ, която осигури кредита на водената номинално от Спас Русев група инвеститори, обединени в люксембургската Viva Telecom. През август 2016 г. VTB Capital обяви, че е затворил сделката за БТК, като е продал акциите на InterV Invest именно на Viva Telecom. Цената на сделката е 330 млн. евро, а 240 млн. евро от тях идват от самото VTB Capital.

До тази сделка се стигна, след като през май 2015 г. InterV Invest, тогава поделена собственост между Цветан Василев с 43%, CrusherInvestment с 33% и миноритарни собственици с 23%, не успя да покрие падежиращ заем от 150 млн. евро към VTB Capital.

Послед бърза, доста спорна процедура по изпълнение на обезпечението и странен „търг“, на който Спас Русев купи лошия дълг от 150 млн. евро на InterV Invest към VTB Capital за 330 млн. евро.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments