> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

„Синя“ България обяви война на Нова ТВ: Смачкахте Стилиян и Румен без причина! Кой ще ви потърси отговорност?!


„Синя“ България обяви война на Нова ТВ: Смачкахте Стилиян и Румен без причина! Кой ще ви потърси отговорност?!

0
0
180

Организираните привърженици на Левски излязоха с декларация в подкрепа на Стилиян Георгиев и Румен Мишев, които бяха набедени за биячите на репортерката и оператора на Нова ТВ на магистрала „Тракия“. От НКП поискаха държава да вземе мерки и да потърси отговорност от медията.

Ето всичко, което написаха „сините“ фенове без редакторска намеса:

„Абсурд, безхаберие, арогантност, безобразие, позор, липса на справедливост, скандал…  Това са само малка част от епитетите, които могат да опишат случилото се със Стилиян Георгиев.

Кой е той? 

Стилиян Георгиев е спортист и шампион! Но през изминалата седмица той бе набеден от „Нова телевизия“, че е участвал в побоя над оператора Огнян Пенев и репортера Мария Милкова на автомагистрала „Тракия“. Георгиев и кондиционния треньор Румен Мишев бяха задържани в ареста за 72 часа, след като са „разпознати“ от т.нар. „жертви“. Квалифицирани като престъпници, биячи, мутри, гангстери и главорези. И всичко това – без доказателства, с най-нагло нахлуване в личното им пространство, и съсипване на имената, авторитета, репутацията, живота и кариерата на тези личности от самозабравили се „журналисти“!

Какви обаче са фактите?! 

На 14-ти април 2017 година Стилиян Георгиев, заедно с жена си, детето си и Румен Мишев (с неговата дъщеря), заминават за Белград, Сърбия, за да вземат участие в един от най-престижните турнири по бразилско жиу-жицу „Belgrad Open 2017“. Колата им преминава българо-сръбската граница между 11:15 и 11:30 ч. Инцидентът на магистралата се случва същия ден, късно вечерта. Турнирът е на 15-ти април 2017 г. Стилиян печели титлата „Абсолютен шампион“ пред 500 души. Има резервация в хотел, има сметки от ресторантите, в които е бил с придружителите си, има снимки, разговори, кореспонденция… Има свидетели!

Няма как да не се отрази в граничната система преминаването на хора, напускащи една страна и влизащи в друга, която не е част от Европейския съюз. Няма как да няма записи от камерите на граничния пункт. Няма как децата да нямат печати в паспортите си. Няма как да спиш в хотел и да не са те регистрирали. Няма как да си провеждал телефонни разговори и такива през апликации, социални мрежи и да няма хронология – елементарно е, засичат се клетки на мобилни оператори, вади се справка и т.н.

При провеждане на самото състезание Стилиян и Румен имат регистрация за участие за самия турнир, имат десетки снимки и множество свидетели. Сред тях са 20 момчета и треньорът на клуб “Зенит” (Монтана), които също са били в сръбската столица, за да вземат участие.

Но тези факти удобно се пропуснаха от обвинителите – „Нова телвизия“. След като се разкри истината, телевизията замълча. Не съобщи на обществото с онзи познат патос, че са се объркали, че са сгрешили. Камо ли – да се извинят. Иска се достойнство, за направиш това! „Нова телевизия“ смачка Стилиян и Румен без причина. Направи го с онази лекота, с която и друг път са заклеймявали по погрешка други хора. Това ли те наричат свободна медия и свободно слово?

Задаваме въпросът: кой ще им потърси отговорност? Отговорност за уронения авторитет, за достойнството, за нервите, за грозните категоризации, за това, че подведоха МВР, прокуратурата и цялото ни общество? Колко още невинни като нас ще пострадат от такива необмислени действия?

Стилиян Георгиев е многократен републикански шампион по джудо! Има над 100 медала от първенства в страната и чужбина. И най-важното – той е треньор на малки деца, отдадени на този спорт. Румен Мишев е кондиционен треньор на Стилиян Георгиев. Работи с малко по-големи деца в школата на Стилиян Георгиев – тези на 17-18-годишна възраст. Как тези хора ще продължат да работят с децата след подобна случка? Как ще си върнат авторитета и доверието?

Според разследващите, Стилиян Георгиев и Румен Мишев не са участвали в нападението. Затова и двамата са решени да предприемат всички законосъобразни действия, за да може истината да възтържествува!

По българското законодателство това, което „Нова телевизия“ им причини, се нарича непоправими неимуществени вреди! За съжаление, доверието е най-тежко и трудно за изграждане. Доверие, което с лека ръка бе затрито от „журналистите“ и въпросната медия.

НКП изказва откровеното си отвращение от случилото се и от поредния пример за затъващата в калта и посредствеността българска журналистика! Журналисти, чиято работа е именно да разследват, да търсят фактите и да ги предоставят безпристрастно, се изложиха брутално в най-основната си задача. И показват, че освен некомпетентни като „журналисти“, са и недостойни за уважение хора. Прошка има само за тези, които имат достойнството да си признаят грешката и да се извинят!

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments