> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Сензационен документ! УЕФА изхвърли ЦСКА от Европа за 2 години!


Сензационен документ! УЕФА изхвърли ЦСКА от Европа за 2 години!

30 0

Публикувана на: май 29, 2017

ЦСКА няма да участва в европейските клубни турнири през следващите два сезона, оповести УЕФА. В специално съобщение до медиите континенталната централа подчертава, че е отхвърлила молбата за изключение, отправена от Българския футболен съюз. Решението се позовава на член 12, ал. 2 и 3 от правилника за лицензиране и финансов феърплей.

„Българската асоциация чрез нейния президент Борислав Михайлов подадоха молба за изключение на 12 май 2017 г. и положиха всички усилия да сътрудничат и да убедят УЕФА, че това искане е основателно. Въпреки това, след внимателно обмисляне, стигнахме до заключението, че ПФК ЦСКА-София е в противоречие с „тригодишното правило“ след промените в юридическата си структура от юни 2016 г.“, се посочва в изявлението.

„В резултат ПФК ЦСКА-София не може да кандидатства за лиценз за клубните турнири през следващите два сезона – (2017/18 и 2018/19). Това е в съответствие с предишни решения спрямо други клубове – „Жалгирис“, „Университатя Крайова“ и „Дери Сити“.

Административният директор на „червените“ Милко Георгиев научи от bTV за развоя на ситуацията и на този етап отказа коментар.

Вчера ЦСКА победи „Левски“ с 3:0 и си осигури второто място в Първа лига, което по принцип гарантира директна квота за Лига Европа. При това положение вероятно „Левски“ ще заеме позицията и няма да играе бараж със седмия „Верея“. Така на бараж би следвало да отиде четвъртият „Дунав“. Предстои от БФС да разяснят регламента.