> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Само в 7DF оздравителният план „Ганчев“: ЦСКА плаща на държавата за 14 г., на кредитори – за 8!


Само в 7DF оздравителният план „Ганчев“: ЦСКА плаща на държавата за 14 г., на кредитори – за 8!

0
0
71

Публикувана на: юни 27, 2016

Планът на Гриша Ганчев за оздравяването на ЦСКА е поне два пъти по-добър от този, който представителите на Васил Божков и приближената до него Дора Милева входираха днес в съда, а след това разясниха пред журналисти.

Според Цветомир Найденов, неговият клуб се ангажира да изчисти задълженията към НАП за срок от 30 години, като плаща по 900 000 лева на година.

В същото време в плана „Ганчев“ този срок е далеч по-благоприятен за държавата. „Ние се ангажираме в оздравителния план с много по-кратък срок – става дума за период от 14 години“, разясни един от юрдическите съветници на Гриша Ганчев пред 7DniFutbol.bg.

Същото се отнася и за вземанията на служители и другите необезпечени кредитори. Според плана „Божков“ те ще получат по 35 процента от парите си, но в период от 30 години. Според този на Гриша Ганчев ще получат по 30 процента от сумите, като изплащането на дължимите суми следва да започне след три години от утвърждаването на плана и ще продължава ощо 5 години, тоест срокът на разсрочване е общо 8 години!

Всъщност от тук нататък най-важната дума ще има финансовият министър Владислав Горанов. Без акт от страна на неговото ведомство за разсрочване на задълженията, нито един от плановете не може да бъде приет. Т.е. Горанов трябва да избере за колко време държавата да си получи парите – 14 или 30 години…

Споделете
0
0

Comments