> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Руски богаташ разтърси „синя“ България: Купувам Левски и инвестирам 10 млн. евро, Русев фалира


Руски богаташ разтърси „синя“ България: Купувам Левски и инвестирам 10 млн. евро, Русев фалира

0
0
223

Публикувана на: февруари 16, 2017

Изразявам желание да придобия футболен клуб „Левски” и да инвестирам 10 млн. евро от собствените си средства, преди сините да тръгнат по пътя на ЦСКА и „Локомотив София” – фалит. Това заяви в официално прессъобщение руският бизнесмен Дмитрий Косарев, който е основната причина Спас Русев все още да не може окончателно да поеме изцяло управлението на Vivacom (БТК, „Вива Телеком България”). Косарев е считан за приближен на банкера Цветан Василев.

Според Косарев Спас Русев отчаяно търси начин да се спаси от фалит и дори е ходил до Швейцария за тази цел, а кредитори от чужбина са започнали процедура по принудително изпълнение, за да си съберат дължимото от Русев. Спас Русев дори си е ипотекирал къщата, твърди Косарев. Руският бизнесмен казва и, че Русев търси начин да заобиколи закона, като счита, че предоставянето на част от акциите на Русев в „Левски” на Даниел Боримиров е маневра в тази посока.

Именно обжалвания срещу придобиването на Vivacom от страна на Спас Русев, които са дело на Косарев, блокират промяна на управителите на Vivacom в Търговския регистър. Русев придоби Vivacom чрез компанията си Viva Edge Telecom, като взе 46% в дружеството InterV Investment S.àr.l, което непряко притежава Vivacom. Бизнесменът даде 330 млн. евро, като 240 млн. евро са кредит от руската ВТБ. В публикация във в. „Банкер” от вчера (15 февруари) се твърди, че Vivacom опитва да купи Viva Edge Telecom за 43 млн. евро и по този начин да бъдат покрити дълговете на Спас Русев. Проблем обаче продължава да е невъзможността на Русев да смени управителите на „Вива Телеком България” (Vivacom), защото досегашните директори блокират опита на Русев да се оправи с дълговете.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments