> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Разследват и мач на Ботев за черно тото, кмет призова да проверят още скандална загуба на Канарчетата


Разследват и мач на Ботев за черно тото, кмет призова да проверят още скандална загуба на Канарчетата

43 0

Публикувана на: май 18, 2017

УЕФА ще изпрати още един сигнал до Българския футболен съюз за манипулиран двубой от родния шампионат. По информация на NOVA, става дума за мача Ботев – Монтана от 27-ия кръг на Първа лига, завършил с победа за домакините със 7:1.

По-рано днес стана ясно, че обект на разследване от властите е друг сблъсък на Монтана – този срещу Славия, завършил с успех за „белите“с 4:3. Прокуратурата е започнала разследване след сигнал на УЕФА до БФС.

В интервю за DIEMA SPORT кметът на Монтана Златко Живков сподели, че е спокоен за изхода на разследването, тъй като отборът му „никога не е участвал в игри“.

„Не знам кои футболисти са разпитвани. Аз не съм разпитван. Има сигнал, но не знам дали този сигнал е от днес. Това, което мога да кажа е че, никога, по никакъв начин този клуб не е замесван в подобни игри. От тази гледна точка съм спокоен. В други години и за други мачове бяха правени проверки. Аз също съм любопитен, нека да видим как ще протече тази проверка. Като има сигнал нека го проверят до края, няма никакъв проблем“, коментира Живков минути преди мача на Монтана срещу Нефтохимик.

„Единственото притеснително е, че това се случва днес. Сигналът е дошъл по-рано, но защо става известно днес? Приемам го, че по този начин се цели разконцентриране на отбора преди решителните мачове“, сподели още той.

„Има и други мачове, които завършиха с такъв резултат. Защо не ги разследват и тях? Аз не мога да кажа, дали някой е разпитван от отбора. Имаше информация, че са проявили интерес към някои от мачовете. Мен никой не ме е питал. Надявам се да има и сигнал за мача с Ботев, в който ги бихме с 6:0. УЕФА е в правото си, компетентните органи трябва да си проверят нещата. Надявам се всичко да продължи до края и хората да си направят проверката щом има такива сигнали“, каза още кметът на Монтана.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading