> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Размазаха го! „Русев превърна Левски в китайско менте от страх какво ще стане, ако върне Наско“


Размазаха го! „Русев превърна Левски в китайско менте от страх какво ще стане, ако върне Наско“

0
0
193

Не бяхте виждали такава сценка – излиза футболист на Левски от вратата, срещу него блесват камери, задават му въпроси, той започва да отговаря, след което се подава ръка на портиер, който сочи и заповядва на играча къде да се премести, за да се случи интервюто, футболистът леко се подхилква и изпълнява заповедта. Забележете, става дума за професионален футболен клуб Левски София!

Ситуацията на „Герена“ обаче никак не е смешна. Въртят се едни спортни директори и треньори, които си въртят някакви игрички, въртейки футболисти, а на всичкото отгоре всичко така се извъртя, че част от публиката да насочи гнева си към БФС, защото, видите ли, погазили си правилата и се бъзикали с Левски. Това с Верея било „на косъм от най-големия срам“. В поредната декларация от феновете обаче не се уточнява срамът като класиране ли е, като спортно-техническо състояние ли е, като липса на перспектива ли е, като празна клубна каса или като много дългове ли е.

Ако се върнем само две години назад – Левски бе на седмо място в крайното класиране със също така несъстоятелен отбор, пак без никакви планове за повече от 2-3 месеца напред и пак с много дългове. Но тогава моторът и идеологът Георги Иванов не бе част от срама, защото се казва Георги Иванов. Или – може да сме зле, ама сме с Гонзо. Така се оказа. Тогава обаче БФС не беше виновно, нямаше накъде да се отклони вниманието.

А сега какво толкова е станало наистина? Сините взеха европейска квота, имат в портфолиото си няколко млади футболисти, които лека-полека помирисаха официален екип, а останалите са просто поредните наемници, които не знаят какво е да играеш със сърце и душа за Левски София. Тъжното в цялата история е, че така наречените отговорни фактори като че ли изобщо не си дават сметка как подопечните им спортни директори и треньори продължават да се държат като в някоя детска градина за възрастни. Всеки нов се хваща за главата с какви ментета е пълна съблекалнята, после и той продължава в същия стил, а пък междувременно Георги Иванов не съвсем в коректен тон подхвърли, че след него в Левски са взети такива недоразумения, че някои от тях не би взел и в Черно море.

Е добре де, претенциозните запалянковци така ли не намериха начин, по който, образно казано, да съблекат някой директор или треньор за откровените подигравки с Левски. Пелето, Гонзо, Боримиров, че и Йовов по едно време – всички те малко или много имат вина за цялото това забатачване и в спортно-технически, и във
финансов план.

А може би някои фенове са един от фронтовете, които не иска да си отваря Спас Русев, ако върне в клуба Наско Сираков. Намекна го онзи ден Георги Марков. Защото другите фронтове явно са някъде в БФС или отговорни фактори извън футбола. Но така е, силните фигури винаги имат опоненти.

Оказва се, че Спас Русев много добре знае къде е ключът от бараката, но нещо не му стиска да направи крачката. Явно за въпросните фронтове е по-изгодно Левски да е без Наско Сираков, ако ще и да е във В група. А после ми говорят как никой не поставял себе си над клуба и Левски е по-важен от всичко. Е, явно не е! Мислите ли, че ако някои фенове, които харесваха повече Иво Тонев за това, че винаги си вдигал телефона, ако искаха Сираков да е на „Герена“, няма как да въздействат на Спас Русев? Хубаво ще е някой от удобните задавачи на въпроси да попита конкретно и ясно собственика дали има нещо вярно в този аспект. Но явно Спас Русев е като балкана – крие своите тайни. Иначе не виждаме никаква здрава логика от бездействието на мажоритарния акционер – да си поставил дружеството си в състояние на безизходица и обезценяване, при положение че имаш решение. Вярно, без гаранция, но поне с огромна вероятност за обръщане на процеса в посока нагоре. Имаш като възможност Сираков, Мъри и Херо и реален шанс да събереш поне двама от тримата и да си играеш на шикалки с други имена – това не са действия на разумен собственик.

И после – ама какво да кажа на потенциалните китайски инвеститори? Та нима Спас Русев не е наясно, че със силен Левски не той, а те ще го търсят?! Той съвсем превърна сегашния Левски в китайско менте, макар и без китайски инвеститори. А лошото е, че част от публиката постепенно свикна с репликата. Въпреки крещящите белези на типичното менте всичко като че ли стана повече от нормално. Хората отиват на стадиона да гледат Левски, след това казват, че това не е техният Левски и така до следващия път. А Спас Русев дори вече забрави къде е „Герена“.

Желю Станков, „Тема спорт“

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments