> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

При Люпко грешка няма! „Герена“ отново се превърна в ад за съперниците на Левски


При Люпко грешка няма! „Герена“ отново се превърна в ад за съперниците на Левски

0
0
245

Публикувана на: септември 19, 2016

Гостите вече се притесняват от Левски. Или по-точно от Левски на Люпко Петрович. Съвсем доскоро съществуваше трайна тенденция, при която гостите на „Герена“ започваха мача като равен с равен и имаше защо. Сините нито бяха уверен отбор, нито пък имаха спортно-технически достойнства, които да накарат другите да се наредят пред вратата си. Щом един от хитовете на сезона Верея се появи на стадион „Георги Аспарухов“ с огромна доза притеснение и отнесе 4 гола и щом традиционно неудобният Пирин набързо инкасира два гола в събота вечер, след което мачът се доиграваше, значи Левски отново е онзи силен домакин Левски. И пак уточняваме, става въпрос за Левски на Люпко. От него няма да чуете за Райо Валекано, нито пък ще мрънка за ограничения потенциал в съблекалнята. Щом си в Левски, значи си наясно с това, че синята фланелка принципно стряска всеки съперник. А ако противниците не се притесняват, причината в „повредата“ не е у тях, по-вероятно е да има нещо гнило в Левски. Този сезон всеки съперник се чувства неканен гост. Така, както пише в сините учебници по история.

При Люпко Петрович няма пет-шест. И няма как да е иначе, но футболистите на Левски явно късно разбраха, че си имат работа с никак не случаен треньор, който, въпреки че е на прага на своята 70-годишнина, мисли и действа мъдро. В последните два месеца сръбският мъдрец дава да се разбере, че изобщо, ама изобщо не го интересува кой какъв е и защо такъв е. По стечение на обстоятелствата попарата му изсърба топстрелецьт от тази пролет Венци Христов, после Хеан Деса отнесе сериозна порция „храна“, въпреки че в момента е лидер по размер на месечната заплата. А от дума на дума Петрович забърса към резервната скамейка и Гошо Костадинов. Ама бил национал, ама бил вежлив и усмихнат и още какво ли не, без това да окаже някакво влияние върху мнението на треньора на Левски.

Всичко тава обаче не остава скрито. Различните отношения с отделни футболисти, които не тренират по изискванията на треньора, веднага се вадят на показ. Петрович изобщо не се притеснява да каже пред микрофоните, че вади Костадинов от игра, защото не тичал колкото трябва. Без никакви обяснения и недомлъвки. Ха да го видим следващия път Костадинов как ще се обяснява пред публиката. Затова и Венци Христов след няколко жълти картона накрая видя червения и седна да пише молба за разтрогване.

Явно ситото ще продължи, а Люпко изобщо не дава признаци, че ще прави някакви реверанси някому. На него не му трябват такива, които смятат да отбиват номера с извинението, че видите ли, няма как Левски да е шампион при толкова класен Лудогорец. Ами има как и така ще е, докато сините са замесени в битката за първо място и на теория. Наставникът на отбора може би ще разчита само на такива футболисти, които са способни да започват мачовете на Левски точно като играчи на Левски, а не като такива, за които това е поредната спирка в кариерата или пък клуб, в който относително редовно дават повече от прилични заплати. Това е така, първо, защото Петрович достатъчно е врял и кипял и все още е в играта не толкова за пари, а за да покаже уважение към тез, кoито са го поканили на „Герена“. В противен случай той щеше видимо да е достатъчно апатичен към проблемите на Левски, щеше да му проличи веднага.

Всичко това достатъчно добре се вижда от публиката. И на мача с Пирин запалянковците бяха активни от началото, а симбиозата стана от само себе си и след двата гола в актива на Левски. Петрович обаче трудно ще реши друг проблем – да се играе на максимум обороти през всяка една от 90-те минути. И когато през второто полувреме от сектор Б вдигаха децибелите с песни и скандирания, играта на отбора не беше в същия тон – проблем, по който треньорът със сигурност работи, но решаването му явно съвсем не е лесно.

Това е един от детайлите, за който намекна наскоро Петрович като част от разговора му с новия собственик Спас Русев. Треньорът е достатъчно деликатен и дипломатичен, за да спести какво мисли по този и други въпроси пред широката общественост, но пък и не държи всички да гадаят. Люпко само дава насоки, хвърля отделни фрагменти, очертава контурите, а всичко останало казва между редовете. Във всяко негово изказване има препратки както към шефовете, така и към футболистите. Който разбрал – разбрал. И който се възползвал от това, да почерпи. Ако не бе несериозното отношение на Венци Христов, сигурно Бабатунде Аденижи нямаше толкова здраво да захапе на поста на централния нападател. Петрович подсказва, че има достатъчно варианти в главата си и за халфовата линия без Гошо Костадинов. Вярно, че срещу Пирин и отбори от тази категория приоритет са офанзивно действащите полузащитници, но така или иначе до зимната пауза няма как да очакваме нови изпълнители.

„Тема спорт“

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments