> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Президентът на Дунав обяви нов грандиозен план за клуба! Ето я следващата глава от приказката на русенци


Президентът на Дунав обяви нов грандиозен план за клуба! Ето я следващата глава от приказката на русенци

0
0
393

Публикувана на: януари 8, 2017

Футболен клуб Дунав иска да вземе на концесия за период от 35 години клубния стадион в русенския квартал „Здравец“ заедно с прилежащата спортна база. Планира се основна реконструкция, модернизация, изграждане на нови терени и трибуни, заяви президентът на клуба д-р Симеонов. През последните месеци вече текат активни подготвителни дейности в тази посока, както и ремонтни и укрепителни дейности по трибуните на стадиона.

На редстоящата си сесия през януари Общинският съвет на Русе предстои да разгледа предложението на кмета Пламен Стоилов за „Започване на подготвителни действия за предоставяне на концесия на обекти от спортен комплекс „Дунав“ и имоти за развитие на спорта в гр.Русе“. Желания за концесия на комплекса е било обявено още на 17 декември 2015 г. от страна на „РДС Инвест“ ЕООД, чийто собственик е шефът на „драконите“ д-р Симеон Симеонов, пише „24 часа“.

„Целта е клубът да има своя модерна база, където да тренират всички над 1000 деца от школата на отбора. В момента стадион „Дунав“ е в повече от окаяно състояние“, обясни той. Документацията е била входирана от екипа на дружеството с ръководител д-р Симеон Симеонов в Община Русе на 13 юли. Заявеното намерение е във връзка с течаща процедура по концесиониране на спортната база в кв. „Здравец“ за 35 години и с опция за продължаване, ако се изпълнят концесионните условия.

Планиран е цялостен ремонт на стадион „Дунав“ с възстановяване на трибуните, изграждане на козирки, подмяна на тревната настилка, ново допълнително осветление на козирката на стадиона. Ще бъде монтиран ново LED – информационно табло. Ще бъде изградено ново голямо игрище с изкуствено покритие, с трибуни, с площ 90 на 60 метра. На трите терена ще може да се играе и тренира на осветление. Предвижда се строеж на хотел, на възстановителен център, зали за спорт.

„Намеренията ни са много сериозни, идеята е базата да може да се самоиздържа“, обясни Симеонов. Според Община Русе минималните инвестиции в обекта на концесията трябва да включват цялостен ремонт на тревното игрище – до 3 години от влизане в сила на концесионния договор. Предвижда се изграждане на изкуствен терен с размери, отговарящи на изискванията на БФС за провеждане на официални футболни срещи, с четири съблекални помещения, както и дострояване на хотела към комплекса на два етапа – ремонт и преустройство до 5 г. от влизане в сила на концесионния договор и пристрояване за разширение до 8 г.. До 10 години трябва да бъде извършен ремонт на съществуващия басейн, а до 15 – изграждане на спортни зали и LED дисплей на трибуната.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments