> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Подновиха ремонта на стадиона в Русе! Дунав се завръща у дома след 27 дни


Подновиха ремонта на стадиона в Русе! Дунав се завръща у дома след 27 дни

0
0
1352

Публикувана на: февруари 15, 2017

Ремонтът на Градския стадион в Русе бе размразен. Вчера започна сондирането за пилотите, които ще подсигурят основите на пилоните за осветлението на съоръжението. Предстои да се положи арматурата за тях, която днес бе доставена на място и да се излее бетон.

Средства за ремонта бяха отпуснати с решение на Министерски съвет от 15 юни 2016 г. С процедурата се зае спортното министерство, но заради различни специфики на планираните дейности и препроектирането им от Община Русе, тя бе официално обявена чак на 4 август. Все пак заради декларация на феновете на „Дунав“, разпространена през юли, някои от сроковете бяха съкратени, за да се стигне до по-бързо решение за избор на изпълнител.

Договорът с изпълнителя „Тарктур“ ЕООД обаче бе подписан на 14.10.2016 г. Ремонтните дейности на стадиона в Русе стартираха на 18.10.2016 г. Това бе обявено и от самия министър Красен Кралев, както и заснето от всички медии в Русе.

От спортното министерство уточниха към 09.01.2017 г., че обектът „Модернизация и ремонт на градски стадион гр. Русе” е със спряно строителство с акт 10 поради лошите метеорологични условия. От срока на договора са изминали 33 дни.

„Имаме уверението на изпълнителя, че ще бъдат спазени всички заложени в договора срокове. Останалите 27 дни от срока на договора започват да текат, когато строителството бъде подновено с акт 11“, информираха още от ММС.

Оттам отчитетоха, че към момента на обекта са извършени следните дейности по отделните компоненти:

Поливна система – изкопни работи, тръбна разводка по терена, монтаж на разпръсквачи, ел. кабели за захранване. Тревен чим – подравняване и трамбоване на земните маси, доставка и полагане на хранителен слой, доставка и полагане на пясъчен слой. Дренажна система – доставка и засипка с дренажен материал, доставка и полагане на тръбите. Електро – тръбна канална мрежа – разкъртване на настилка, направа на машинен и ръчен изкоп за полагане на тръбната мрежа, направа на изкоп за шахти, направа дъно шахти.

Конструкция – земни работи за фундаментите – изкоп на земни маси за 4 бр. фундаменти.

„Министерството на младежта и спорта стриктно и ежедневно следи развитието на строително-ремонтните дейности. За контрол по изпълнението на обектите има сключени договори със строителен надзор – „Геоексперт България” ЕООД и инвеститорски контрол – „Сонимекс СМ” ЕООД, които изпълняват възложените им задължения“, увериха още от ММС.

Topnovini.bg

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1008
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments