> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Победата над Интер показа: За ЦСКА няма невъзможни неща


Победата над Интер показа: За ЦСКА няма невъзможни неща

0
0
229

Публикувана на: юли 15, 2016

ЦСКА вече навлезе в заключителната част от подготовката си за новия сезон в Първа професионална лига. След изиграните контроли по време на лагера в Австрия можем спокойно да направим заключението, че тимът на Янев тепърва ще расте. И то не с години, а с всеки изминал мач. Армейците в момента разполагат с изключително силен състав, за който тепърва ще се говори със суперлативи. А победата над Интер бе черешката на торта след тежката подготовка в Австрия.

С просто око е видно, че съставът на Христо Янев разполага с огромен потенциал. Във всяка линия на терена конкуренцията е убийствена и играчите трябва да се раздават във всяка една тренировка, за да заслужат мястото си на терена. Именно това е нещото, с което армейците ще дърпат напред с часове, а не с години. За разлика от доста отбори у нас, всички играчи в групата на ЦСКА имат достатъчно аргументи за титулярно място. Но в крайна сметка треньорът е този, който ще трябва да избира оптималния състав за всеки един мач в родното първенство. Като споменахме наставника, именно Христо Янев е човекът, който дърпа армейците напред. Младият и амбициозен наставник вече натрупа опит и това се видя в контролата с Интер. Бившият футболист работи всекидневно да обясни на футболистите си, че трябва да играят бърз и модерен футбол. Отигравания с едно докосване, бързи пасове напред  и висока преса са само малка част от нещата, които Янев иска да вижда от отбора в официалните мачове. Да, понякога нещата се получават, друг път не, но така е във футбола. Най-важното е, че Янев не се примирява с малко, а иска още и още.

В контролата срещу Интер се видя още едно позитивно нещо – в ЦСКА не се плашат от името на съперника си. Когато срещу теб излязат футболисти като Йоветич, Икарди и Паласио е нормално да се стреснеш. Но в ЦСКА никой не го направи. Напротив, армейците още от първите минути показаха, че не се притесняват от факта, че срещу тях стои отбор за 232 млн. евро. Играха като равен с равен с него, че дори и в голяма част от времето диктуваха събитията на базата „Рисконе ди Брунико“. Вратарят Георги Китанов за пореден път доказа, че е един от най-перспективните играчи на тази позиция в България. Стражът тотално отчая противниковите нападатели с безупречните си спасявания, а отразената дузпа само затвърди мнението, че в ЦСКА могат да са спокойни за вратарския пост. Защото и Китанов, и колегите му Конов и Господинов притежават отлични качества и най-важното потенциал за развитие.

Защитата на ЦСКА също изглежда повече от стабилна. Младият Чорбаджийски и Перес играят все по-добре с всеки изминал мач заедно, но дори и те няма как да са спокойни за титулярното си място. Причината е, че на пейката чака Гълъбов, който гори от желание да се докаже. Галчев и колегите му в халфовете линия пък демонстрират спокойствие и изнасят топката с прецизна точност. Полузащитниците на ЦСКА много внимателно обработват топката и се опитват с един прецизен пас да разсекат противниковата отбрана. На няколко пъти именно халфовете на ЦСКА с блестящите си пасове не оставиха никакви шансове на защитата на Интер. Само липсата на късмет и точност при завършващия удар провалиха няколко обещаващи атаки. В предни позиции пък най-радващият факт е, че Преслав Йорданов не спира да бележи. Кирил Десподов пък с всеки изминал мач показва, че вече е готов да направи следващата стъпка в развитието си и е само въпрос на време младокът да започне да ниже един след друг отборите в „А“ група.

Най-важното нещо след контролата с Интер е футболистите в ЦСКА да останат здраво стъпили на земята и да продължат да работят по същия усърден начин като до момента. Направят ли го, то в ЦСКА могат да са спокойни. Не само за настоящия момент, а и за близките години. Защото този ЦСКА има всички предпоставки да стане много голям.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments