> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Петър Хубчев: Не отписваме квалификациите, но и нищо не обещаваме! Искам да изкореним апатията към националния отбор


Петър Хубчев: Не отписваме квалификациите, но и нищо не обещаваме! Искам да изкореним апатията към националния отбор

0
0
446

Публикувана на: октомври 3, 2016

Петър Хубчев официално беше представен като селекционер на националния отбор на България. Бронзовият медалист от САЩ’94 заяви, че е реалист за предстоящите мачове с Франция и Швеция, като неговата цел е по-голяма – да промени мотивацията и желанието на футболистите, които са в тима, и да изкорени апатията.

„Много интензивно се развиха разговорите, но то е така във футбола. Нека да говорим само за двата предстоящи мача, защото сме тук от 3 дни само и се опитваме да разберем повече неща за нашия отбор, а след това и Франция. Треньорските смени са неподходящи в този момент. Искаме да накараме тези момчета да усетят да са приятели и да дават максимума, когато играят с националната фланелка. Клишета от мен няма да чуете, ако тези думи не се знаят, няма смисъл да се говорят. Футболистите трябва да ми повярват, че това, което ще ги накараме да направят на терена, ще е правилно за отбора. Тези два мача ще се доверим на момчетата. На обяд ги видях всички и смея да кажа, че всичко е наред. Разбира се, имаме своите виждания и ще се опитаме да им ги предадем в следващите 2-3 дни.

Футболистите са извикани от предишния треньор, има срокове за спазване за поканите. Било е практика след като се даде определен списък да се обаждат на играчите, така че те са знаели, че ще бъдат извикани. Приемам ги на 100%. На базата на себераздаване, колектив и приятелство – отбора е над всяка звезда, треньора, домакина. В дните и часовете ще гледаме да го издигнем в култ и всеки на базата на желанието, физическите данни, желанието и борбеността да приеме идеите. Приемам извиканите футболисти на 100%. Имам си мое виждане по по-нататъшните лагери и ще опитаме да ги променим.

Искам да променим най-много желанието и себераздаването. За тактиката – наблюдавах мачовете от Първа лига и националния отбор като фен, не съм се обременявал. Последните 3 дни правим всичко възможно по всякакъв начин да се подготвим, получихме всичко като материали и техника. Първото и основното нещо си остава желанието. Видях по какъв начин се посрещнаха тия момчета и мисля, че между тях всичко е наред.

Последното, което си мисля е, че ще направим тези момчета по-добри футболисти. В себераздаването и тактическата дисциплина отговорността е наша. Ще намерим начим да преборим апатията. До сега не съм намерил време да проведем задължителният разговор за тази основна база.

Смятам, че Дяков със себераздаването си е заслужил капитанската лента. Ако ще има някаква промяна, ще я видите на мача с Беларус. Но не мисля, че темата за капитанската лента трябва да се коментира.

Не съм много голям привърженик на национализирането на играчи, но много страни ме опровергават. Кажете ми сега 10 футболисти от чужбина, които можем да повикаме още?!

Ако отпишем квалификациите, ще кажете, че това са поредните такива и губене на време. Ние трябва да вдигнем духа на тоя отбор и тия момчета да си повярват. Събрани са двете най-обругавани и критикувани поколения, а в същото време тези момчета учудиха много хора. Тези епизодични прояви можем да ги направим по-чести. Ако кажем, че отидем да бием Франция и Швеция, ще кажете, че не съм добре. Ако отпишем квалификациите, момчетата може да си кажат „Айде, ще ги почнем в следващите“. Ще играем мач за мач, нищо не отписваме и нищо не обещаваме. Аз не познавам тези момчета, с много от тях за първи път си подадох ръка като човек. За 4 тренировки няма да ги научим, ще гледаме тактиката и ще опитаме да променим мисленето. Абсолютен реалиаст съм къде отиваме и какво ни предстои.

Няма подмладяване, не ползвайте тая дума. Желанието е важно, не възрастта. Това ще бъде водещото, аз гарантирам, че младите ще бъдат наблюдавани. Ако няма желание, един футболист на 21 години, няма да му бъде обръщано внимание. За мен въпросът е как да намерим това желание в момчетата. Подмладяването не е фикс идея и да кажем, че тръгваме с 18-годишни, 17 или 15-годишни.

Изненадващо дойде това предложение за мен, защото беше буквално дни преди мачовете. Колебания не съм имал. За тази професия по-високо от националния отбор е само небето. Аз не мисля, че съм магьосник или ще направя кой знае какво. Ако за една година не успеем да убедим тези хора, че вършим нещо правилно, за какво ни е договор за 2 или 3 години?!“, завърши Петър Хубчев.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments