> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Паро Никодимов: ЦСКА и Левски ще са в борбата за титлата, ако ги няма порочните практики


Паро Никодимов: ЦСКА и Левски ще са в борбата за титлата, ако ги няма порочните практики

0
0
227

Публикувана на: август 18, 2016

Най-успешният клубен треньор у нас Аспарух Никодимов даде интер­вю за „Тема Спорт“, в което коментира пред­ставянето на ЦСКА в първите три кръга от първенството. Той по­сочи играчите, които са му се понравили със своите изяви, както и пробойните в състава. Паро разкри още дали е бил канен в Управител­ния съвет на клуба.

Г-н Никодимов, получих­те ли покана да станете част от Управителния съ­вет на ЦСКА? От началото на месеца на няколко пъти се появи информация, че сте имали такава…
– Вярно е, че ми се обадиха от ЦСКА и ме поканиха. Каза­ха, че е логично да бъда в управата, предвид че под­крепям ръководството, а и съм сред най-популярните личности, свързани с клуба. Това стана преди 10-15 дни. Но отказах. Не виждам нуж­да да се включвам лично аз в Управителния съвет. Какво да правя там. Предпочитам да стоя отстрани и да съм независим наблюдател (смее се). Така ми харесва повече. Кой ме е канил не бих искал да казвам, това не е от голя­мо значение. Но е факт, че няма да бъда вътре. Разбрах само, че ще се включи Дими­тър Пенев. Като цяло обаче идеята да се вкарат в Упра­вителния съвет популярни фигури от историята на клу­ба не е лоша. Това служи и ка­то контрапункт срещу оне- зи симпатяги в четвърта ди­визия, които се мъчат да си припишат автентичност. Но да не ги коментираме тях. В ЦСКА ще минат и без мен. Не смятам, че съм ну­жен.

А как виждате ситуация­та в ЦСКА на терена след първите три кръга?
– Имаше немалко положи­телни моменти. Специално в мача с Нефтохимик ми харе­са представянето на отбо­ра. Точно това е духът на ЦСКА – да съсипва съперници­те си на „Армията“ още в на­чалото на срещата. Винаги е било традиция опонентите от провинцията да падат с разгромни резултати на на­шия стадион. Но има и до­ста трески за дялане. Този състав в момента не ми се струва готов да стане шам­пион. Просто не е реали­стично. Ако не бяха влезли първите два гола още до пе­тата минута, не се знаеше дали нямаше пак да се закучи ситуацията, както стана с Верея. Така ще е през есента според мен – на приливи и отливи. Но това е нормално, тъй като ЦСКА е отбор на един-два месеца. Момчета­та още не са свикнали по­между си, а и на „Армията“ очакванията и напрежение­то са доста по-високи в сравнение с останалите клу­бове. Това далеч не означава, че отписвам ЦСКА от борба­та за титлата. Мисля, че ще има битка и ще е много ин­тересна. И Левски също ще се включи. На „Герена“ не са за подценяване, още повече след победата над Лудого­рец. Предстоят ни интерес­ни месеци, само се надявам всичко да се решава на тере­на. Че през последните годи­ни имаше някои практики, които опорочаваха първен­ството…

Къде има нужда от подоб­ряване ЦСКА? Какво е мне­нието ви за защитата?
– Отбраната наистина е малко крехко звено, поне такъв извод може да се на­прави, макар и на този ранен етап. Допускат се някои ле-ковати грешки, които срещу по-класен отбор може да имат фатални последици. В защита ЦСКА според мен се нуждае от опитен играч, от лидер, който да командва отбраната. Един такъв чо­век в този момент ще бъде от страхотна полза на ЦСКА. Нека го кажа така – на­стоящите защитници на от­бора имат големи качества, но им липсва опитът. Това леко ме притеснява.

А кои са футболистите, за които можете да каже­те добри думи?
– Антон Недялков несъмне­но е един от тях, представи се на висота и срещу Нефто­химик. Чорбаджийски също ми харесва как се развива, макар и да не е блестящ. Виа-на, разбира се, трябва да бъ­де отличен, той определено е от висока класа. Арсенио и той ми харесва, играе отлич­но с топката, усеща играта, комбинативен е… Добре е, че чужденците вдигат ниво­то на ЦСКА, а не са взети на килограм, само за бройката.

Какви са очакванията ви за гостуването на тима в Благоевград тази събота?
– Визитата ще е като на война. Мачовете с Пирин там са доста тежки и съпер­никът ще направи всичко, за да спре ЦСКА. Козът на ЦСКА е да повтори сценария „Неф­тохимик“ – с бързи голове, ко­ито да прекършат ентусиаз­ма на противника. Ще бъде труден двубой и се надявам ЦСКА да излезе с успех от не­го. Аз твърдо стоя зад отбо­ра и ръководството и вяр­вам, че клубът го чака добро бъдеще.

Христо Стоичков бе на трибуните в мача с бургаз­лии, сега може отново да присъства и в Благоевград…
– Това несъмнено е голям стимул за играчите. Ицо мо­же да ги надъха буквално с две думи, така че никога не е излишна една такава поява. ЦСКА има нужда от вдъхно­вител и Стоичков умее да влиза в такава роля.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments