> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Още един клуб писа до премиера за базата си! Вижте за какво помоли


Още един клуб писа до премиера за базата си! Вижте за какво помоли

0
0
201

Публикувана на: юли 14, 2016

Феновете на Черноморец (Бургас) изпратиха писмо до премиера на България Бойко Борисов. Ето какво пише в него:

До Министър-председателя
на Република България Бойко Борисов

Отворено писмо от

Сдружение Бъдеще за Черноморец (Бургас), ФК Черноморец 1919 (Бургас), Фенклуб Сините акули, ветерани и общественици

Уважаеми г-н министър-председател,

Обръщаме се към Вас след близо година и половина борба да бъде решен проблемът със стадион „Черноморец“ в Бургас. Всъщност, ако трябва да бъдем точни, за тези почти 18 месеца се опитвахме по всички възможни законни пътища поне да помръднем този проблем към положителното му за спорта разрешаване. Уви, това не се случва! Затова се надяваме да намерим във вас съмишленик за развитието на спорта, на футбола в нашия прекрасен град.

Търсихме много пътища, пътеки, почукахме на много врати. Но за голямо съжаление нито един от двамата собственици на стадион „Черноморец“ – Община Бургас и бизнесменът Митко Събев, не поеха подадената от нас ръка.

Сдружение Бъдеще за Черноморец и ФК Черноморец 1919 (Бургас) инициираха над 30 срещи с кмета на града Димитър Николов, поне пет с другия собственик на стадиона Митко Събев. Но и двете страни сякаш остават глухи, незаинтересовани и безразлични към съдбата на стадиона.

А освен 140 декара чиста територия за футбол и спорт – може би най-голямата база на Балканите, този стадион е и нещо друго. Синият стадион е люпилня на таланти, както във футбола, така и в много други спортове. От тук са тръгнали не един и двама световни и олимпийски шампиони. Този стадион е и символ за бургазлии, защото е строен от нашите бащи и дядовци с доброволен труд, защото всеки бургазлия е отделял от скромните си средства за да го има това знаково спортно съоръжение. Сега този символ на Бургас е на път да бъде загубен заради неясен договор, кредитори със спорна история и нежелание на двете страни дори да разгледат съвместно възможностите за излизане от тази абсурдна ситуация.

Но абсурдите продължават и се увеличават всеки ден – наскоро избухна пожар на стадиона, а от РЗИ заплашват със затварянето на съоръжението. Общината нехае или по-точно, както винаги всичко от нейна страна се изчерпва с говорене, добри пожелания, симулиране на активност… Действията – отново нулеви. Още по-шокиращо е поведението на другия участник в сделката Митко Събев и неговите представители – никаква инициатива за запазването на базата, която с всеки изминал ден се руши, треви, храсти и дори дървета растат навсякъде, а терените са подходящи за полигон, но не и за футбол. Вероятно всичко това е целенасочено.

Тук е мястото да изкажем нашата най-сърдечна благодарност на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който се срещна с хората, милеещи за Черноморец, и взе присърце проблема с базата.

Затова, г-н премиер, Ви молим да приемете този проблем и да потърсите варианти за неговото решаване, за да остане стадион Черноморец място за спорт, за високо спортно майсторство и люпилня на бъдещи таланти за българския футбол и спорт!

С уважение

Сдружение ФК Черноморец 1919 Фенклуб Сини акули
Бъдеще за Черноморец

Бургас, 14.07.20

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments