> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Очко-бибочко пак наглее: Жалкият цирк на Иво Тонев ще помогне на Тръста


Очко-бибочко пак наглее: Жалкият цирк на Иво Тонев ще помогне на Тръста

0
0
276

Публикувана на: юни 9, 2016

Хвърлилият оставка преди няколко дни Васил Колев отново влезе под светлините на прожекторите. Известният повече с прякора си Очко-бибочко бивш шеф на Тръст Синя България нападна Иво Тонев заради жалкия му цирк, който целял да разедини левскарската общност. Според Колев, единственият работещ модел на „Герена“ е в управата да останат феновете, които да служат като коректив, а не отново да се прибегне до вариант с „Бащица“, който да издържа клуба. Ето какво написа Очко-бибочко в профила си във Фейсбук.

„Последните два дни ме карат да съм огромен оптимист за бъдещето на тръста. Смятам, че това, което направиха мажоритарните собственици и в частност Иво Тонев с жалкия цирк от последните дни, дадоха нужния фокус на тръста, който беше изчезнал с напускането на Тодор Батков.

Срещата вчера е само много малък детайл от това, което видях, чух и усетих – десетки обаждания, стотици съобщения и т.н. Тук не е важна човешката подкрепа (макар че не е без значение), а това как се чувстват активните левскари. За мен нещата започват да се изясняват. Мисля, че ще се правят тепърва опити за разединение на левскарската общност, противопоставяне на едни хора на други, защото процесът, докато привържениците осъзнаят, че всъщност има нещо, което ги обединява (Левски) и нищо, което трябва да ги разделя при това положение, ще бъде бавен и мъчителен. В организациите ще трябват хора с железни нерви и устойчивост, смелост и решителност да вървят напред.

Нещата опират до това дали трябва да се следва сегашния модел (с привърженици като коректив) или модела „Бащица“. Около това в момента е и най-голямото разделение.

Сегашният модел ще носи вътрешни конфликти. Когато привържениците открият, че Левски задлъжнява, те трябва да го коригират някак. Това значи коректив. Естествено ще бъдат упрекнати по добре познатия комунистически маниер в грехове като интригантство, лицемерие и т.н. Този модел със сигурност дава добри шансове на Левски за дългосрочна стабилност. Ще трябва просто упоритост, за да се налага.

Вторият модел, за който и вчера имаше хора, които говорят, както и в последните дни („Бащица“) също не е за пренебрегване като ефект в сегашната ситуация. Хората, които го подкрепят, разсъждават по същество правилно. С екипа на Батков Левски е бил в Шампионската лига, което е супер. Когато Батков е екипа му не могат да повторят това постижение, те се сменят. Пробва се друг собственик. Това, макар и със съмнителни резултати, се прави от години при другия отбор. За Левски обаче значи, че предстои привържениците на този модел да се обърнат към собствениците и да потърсят сметка за резултатите. Това впрочем се случи още на последния домакински мач, когато Сектор А викаше „Оставка“ към Тонев и за което не беше „виновен“ „лошият Тръст“.

Който и модел да „изберат“ собствениците оттук насетне, това е добре за Левски. В случая с участие на привържениците ще имат една консолидирана общност срещу себе си и трудно ще минат номера като от последните дни с излъчването на виновник и настройването на хората срещу него.

Във втория случай ще трябва да инвестират в солиден отбор, което значи да се конкурират с Лудогорец като трансферни суми, качество на футболистите, резултати. Това, че Левски се стабилизира и се плащат задължения няма да върши работа. Левски е Левски и се бори само за купи и за първите места. След като Левски е стабилен по думите на Тонев, трябва да се видят вече и финансовите им възможности да бъдат собственици на Левски, лидерските им възможности да печелят в България и Европа, интелектуалните им качества да правят стратегии и да ги реализират. Никой не харесва Бащици, които плачат пред микрофоните.

Няма шанс и за смесен модел, при който участието на привържениците е паравана на модела „Бащица“ и удобно оправдание. Този опит се провали. Мелезите са патент на един друг клуб.

При всички случаи новият сезон ще бъде изключително важен, особено след направения компромис от клуба да допусне връщането на хибрида Литекс-ЦСКА. В това отношение времето за оправдания, извинения и обяснения изтече. Изискванията вече на привържениците на Левски ще са огромни през новия сезон и никой няма да се интересува дали тези привърженици са организирани в тръстове или фенклубове, или не.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments